Valkas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas pasākumi sāksies pirmdien, 14. novembrī, plkst. 16:30 ar norvēģu rakstnieka T. Ēgnera grāmatas “Kāpējpeļuks un citi dzīvnieki Šurumburummežā” lasījumu. Biblotēka saka paldies Norvēģijas Karalistes vēstniecībai Rīgā, kas uzdāvināja divus grāmatas eksemplārus.

Šī grāmata jau ir kļuvusi par bērnu literatūras klasiku Norvēģijā. Pirmo reizi tā tika izdota 1955. gadā, ilustrācijas grāmatai veidojis pats autors. Grāmata stāsta par mežu – mazu iedomātu pasauli, kas daudzējādā ziņā atgādina mūsu lielo pasauli. Meža iemītnieki ir Kāpējpeļuks, Mortens, Lāču tēvs, Kūmiņš un citi. Viņi uzvedas kā cilvēki – dzīvo mājā, staigā uz divām kājām un runā, tādējādi tik ļoti atgādinot mūs pašus. Ļoti zīmīgi ir mazās peles Mortena vārdi: “Mums te mežā būtu labi, ja visi būtu draugi un lielie liktu mierā mazos. Lielie varētu palīdzēt mazajiem, un mazie savukārt lielajiem, jo ir tik daudz kā tāda, ko mazie var, bet lielie nevar.”

Savukārt otrdien, 15. novembrī plkst 16:30 lielie un mazie lasītāji tiek aicināti uz bibliotēku, lai iepazītos ar izstādi “Manu rūķēn, kā Tev klājas? Ērikam Kūlim – 70”, kā arī, lai noklausītos pasaku “Grūtā lasīšanas un rēķināšanas pasaka”.

Papildu informācija:

Ruta Korpa
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja

Tālr.: 64722965