Piektdien, 13.oktobrī, bibliotekāri no visiem Latvijas novadiem ieradīsies uz semināru, kurā tiks pārrunāta Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas tēma un aktivitātes.

 

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana, tāpēc gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata, notiek stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

 

Šis gads ir zīmīgs ar to, ka Somija svin savu simtgadi un somu literatūrai ir īpaša vieta Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas lasījumos. Šogad izvēlēta Mauri Kunnas (Mauri Kunnas) grāmata “Bagātību sala”, Marias Turtšaminovas (Maria Turtschaninoff) fantāzijas romāns “Maresi” un Ullas-Lēnas Lundbergas (Ulla-Lena Lundberga) romāns “Ledus”. Šī gada Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas plakātā autore ir igauņu māksliniece Regīna Luka-Tompere (Regina Lukk-Toompere).

 

Projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, skola, biedrība, reģistrējoties www.bibliotek.org mājas lapā, kas kalpo arī kā resurss un informācijas vietne.

 

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā.

 

Lai iegūtu sīkāku informāciju, lūdzu, sazinieties ar projekta koordinatori Ievu Hermansoni, ieva@norden.lv / +371 28682639

 

 

Papildu informācija:

Inga Puriņa

Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā informācijas padomniece

E-pasts: inga@norden.lv

Tālr.: 26651841