Bibliotēku nedēļā pievēršam uzmanību bibliotēkai ne tikai kā vietai, kas nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, mākslinieciskās jaunrades attīstībai, kultūrai, izklaidei un mūžizglītībai, bet arī kā vietai, kurā tiek apvienoti cilvēki un to intereses.

 

Bibliotēku nedēļas laikā, 19. un 20.aprīlī, Rīgā norisināsies Latvijas Bibliotekāru biedrības 18.konference un Bibliotēku ideju tirgus, kur bibliotēkas un to partneri no Latvijas novadiem dalīsies savā pieredzē, veicinot zināšanu apmaiņu un iedvesmojoties  jaunām aktivitātēm.

 

Ventspils bibliotēkā šīs nedēļas laikā sveiksim lasītājus, kas 2015.gadā visbiežāk apmeklējuši bibliotēku un izlasījuši visvairāk grāmatu, pateiksimies sadarbības partneriem, kas palīdz mums īstenot ieceres un idejas, atbalsta un mudina neapstāties pie sasniegtā.

 

Bibliotēku nedēļā Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvās piedalīties gan radošajās darbnīcās, gan iepazīties ar spēli visai ģimenei “Burtošanas čempionāts” Latvijā radītu spēli, kas palīdz “jaunās paaudzes ievešanai lasīšanas priekā”, kā arī ar Xbox un  citām aizraujošām spēlēm, kas garantē aizraujoši pavadītu laiku draugu lokā.

 

Galvenajā bibliotēkā 21.aprīlī jau tradicionāli norisināsies pasākums “Vakara stunda bibliotēkā”, kad bibliotēka būs atvērta līdz plkst.21.00. “Vakara stundā” būs iespēja iepazīties ar 3D printera iespējām, iesaistīties konkursos un radošajās darbnīcās, dalīties ar savām idejām par bibliotēkas attīstību “Ideju tirgū”, noklausīties “Nagles kvinteta” koncertu. 

 

Pārventas bibliotēkā jaunie lasītāji varēs izzināt “Bibliotēkas ciltskoku no saknēm līdz debesīm”, darboties radošajās darbnīcās un noklausīties gan kora “Līvzeme”, gan kvarteta “ReDo” koncertus. 19.aprīlī Pārventas bibliotēkā atklās mākslinieces A.Paegles darbu izstādi. Pēc izstādes atklāšanas A.Paegle vadīs radošo darbnīcu 5 līdz 12 gadus veciem bērniem.

 

Gāliņciema bibliotēka ar grāmatām viesosies PII “Bitīte” un sociālās aprūpes namā “Selga”, pulcēs uz kārtējo tikšanos bibliotēkas stāstniekus, kas darbojas UNESCO LNK tīklā “Stāstu bibliotēkas”.

 

Augstskolas bibliotēka, atzīmējot Bibliotēku nedēļu, aicina savus lasītājus piedalīties L.Dreižes vadītājā seminārā un B.Ozoliņas koncertā “Kurzemes tautasdziesmas”.

 

Bibliotēkas nedēļas noslēgumā, 23.aprīlī, Bērnu un Pārventas bibliotēkas gaida  vecākus un viņu mazuļus, lai kopā atklātu bērniem tik interesanto un aizraujošo grāmatu pasauli.