Konkursa mērķis – iesaistīt ventspilniekus pilsētas foto dokumentēšanā, veidojot savu skatījumu uz pilsētu, ostu, kuģiem, laivām, cilvēkiem. Fotoattēliem var pievienot piemērotu literāru vai skaidrojošu tekstu.

Mākslinieciski augstvērtīgākos un novadpētnieciski nozīmīgākos darbus noteiks vērtēšanas komisija, kurā iekļauti Ventspils bibliotēkas pārstāvji un pieaicinātie eksperti.

Elektroniskā formā iesūtītie fotoattēli, nodrošinot komentēšanas un vērtēšanas iespējas, no 30. jūlija būs skatāmi Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnes virtuālajā izstāžu galerijā. Labākie fotoattēli tiks izstādīti Ventspils Galvenajā bibliotēkā un būs aplūkojami no 2. augusta.

Apmeklētāji, balsojot par sev iepatikušos fotogrāfiju līdz 2. augustam, noteiks Skatītāju balvas ieguvēju. Konkursa uzvarētāji un Skatītāju balvas ieguvējs tiks sveikti 3. augustā Grāmatu svētku laikā Rātslaukumā.

Konkursā var piedalīties jebkura persona vai personu grupa, kura iesniegusi Nolikumam atbilstošus darbus līdz 2013. gada 29. jūlijam.

Sk. konkursa Nolikumu.