Lai palīdzētu atrast un satikt seno prasmju zinātājus, projektā iesaistīties aicinām arī skolas, kultūras centrus, muzejus un bibliotēkas.

Šobrīd vislielākais pieteikumu skaits ir saņemts no Vidzemes reģiona un Rīgas, taču rādīt savus labākos meistarus aicinām arī tradīcijām bagāto Kurzemi un krāšņo Latgali.
 
Daudzi no tiem, kas pieteikušies – keramiķi, audēji, koka apstrādes meistari, kalēji – jau ir piedalījušies iepriekšējās Tradicionālo prasmju skolās, taču šoreiz būs iespēja apgūt arī kokļu izgatavošanu, izzināt gadskārtu ritus un seno kalendāru.  Liepājā varēs mācīties ķistu – Kurzemei raksturīgu salmu puzuru – izgatavošanu, savukārt Medņevā ikviens varēs iepazīties ar Latgales seno dziedāšanas tradīciju.

 

Viens no pasākuma mērķiem ir interesantu sadarbības formu meklēšana. Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvās apmeklētājiem muzejā apskatīt senos kokapstrādes instrumentus, noskatīties filmiņu par meistaru un tad doties pie paša meistara – mucinieka trešajā paaudzē.

Savukārt Salacgrīvas mākslas skolā būs iespēja apgūt kokapstrādes amata prasmju pamatus, iepazīties ar kokapstrādes instrumentiem, kā arī izgatavot vienkāršu darbagaldu koka darbiem.

 

Projekts “Satiec savu meistaru!” ir “Tradicionālo prasmju skolas” turpinājums, kas iekļaujas Eiropas projektā “Eiropas amatu prasmju dienas 2012”.

 

“Satiec savu meistaru!” pasākumi notiks 2012. gada 30., 31. martā un 1. aprīlī.
Pieteikšanās līdz 20. februārim (ieskaitot)!

 

Plašāka informācija, pieteikuma anketa un pieteikšanās kārtība  KNMC mājas lapā www.knmc.gov.lv sadaļā Kultūras mantojums un facebook.com/Dziesmusvetki

Ieskats seno mūzikas instrumentu izgatavošanā Tradicionālo prasmju skolā http://vimeo.com/20056809