11. novembris Nīcgales jaunajai paaudzei aizritēja patriotiskā noskaņā, izzinot Brīvības cīņu notikumus Nīcgalē 1919. un 1920. gadā. Brīvības cīņās pie Nīcgales par Latvijas atbrīvošanu cīnījās un par īpašiem nopelniem ar Lāčplēša Kara ordeni tika apbalvoti astoņi latviešu strēlnieki no Latgales artilērijas pulka, Tukuma 3. kājnieku pulka un Jelgavas 3. kājnieku pulka.

 

Skolēni ar lielu aizrautību un sirdsdegsmi pētīja novadpētniecības materiālus par brīvības cīņām un varoņiem, darbojās grupās un veidoja kolāžas. Bruņu vilciena apturēšanu pie Nīcgales stacijas attainoja kolāžā “Nīcgales bruņu vilciens”, kolāža “Nīcgales varoņu ozols” izcēla un parādīja varoņu portretus, bet kolāžas “Nīcgales varoņu dzimtene” veidotāji atklāja, kur dzimuši strēlniki un kādos pulkos dienājuši. Grupu darbu ar lielu atbildību un patriotismu vadīja pulku komandieri Markuss Ligers, Adriana Ligere un Sandis Jermakovs.

 

Pēc paveiktā prezentācijas pasākuma dalībnieki, rotājušies ar karodziņiem devās uz brīvības cīņu centrālo vietu – Nīcgales dzelzceļa staciju un tur iededza svecītes varoņu piemiņai. Nīcgales dzelzceļa stacijas priekšniece Lilija Lazdāne bērniem izrādi’ja novadpētniecības ekspozīciju stacijas ēkā,