Trīs dienu garumā iedzīvotājiem un uzņēmējiem valsts pārvaldes iestāžu stendā “Tavas e-iespējas” varēs vairāk uzzināt par valsts iestāžu piedāvātajiem e-pakalpojumiem un to ērtākas izmantošanas iespējām, kas atvieglotu sadzīvē nepieciešamās informācijas meklēšanu un saziņu ar iestādēm elektroniskajā vidē, tādējādi ietaupot gan savus finanšu, gan laika resursus.

 

Lielākā daļa šo e-pakalpojumu vienuviet apkopoti valsts portālā www.latvija.lv, kas izveidots kā vienots kontaktpunkts valsts un pašvaldību iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem Latvijā. Tajā pieejami ap 2000 dažādu publisko pakalpojumu un to aprakstu. Ar valsts portāla sniegtajām priekšrocībām izstādes dalībniekus iepazīstinās Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jautājumos Arnis Daugulis uzsver: “Jau šobrīd portāls www.latvija.lv piedāvā plašu e-pakalpojumu klāstu un mēs aktīvi strādājam, lai to paplašinātu. Aicinu ikvienu izstādes apmeklētāju iegriezties stendā “Tavas e-iespējas”, lai klātienē iepazītos ar valsts piedāvātajām e-iespējām”.

 

Tāpat valsts pārvaldes iestāžu stendā interesenti varēs iepazīties ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes piedāvātajiem e-pakalpojumiem, kā arī iegūt plašāku informāciju par elektroniskās identifikācijas kartes (eID) priekšrocībām un virtuālā e-paraksta iegūšanas un izmantošanas iespējām.

 

Vienlaikus izstādes laikā norisināsies arī vairāki semināri, kuros interesenti varēs iepazīties ar Uzņēmumu reģistra sniegtajiem e-pakalpojumiem, IKT risinājumiem Latvijas bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī jaunumiem e-veselības jomā. Ar semināru programmu iespējams iepazīties www.bt1.lv/rigacomm/?link=00900000

 

Šogad starptautiskā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstāde Riga Comm 2012 tiek organizēta pirmo reizi, kurā Baltijā vadošie IKT uzņēmumi prezentēs savus risinājumus un pakalpojumus. Riga Comm plānots attīstīt par jaunu tikšanās vietu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares speciālistiem, interesentiem, uzņēmumiem un organizācijām, kā arī citu nozaru institūciju pārstāvjiem.

 

Kopš 2011. gada 1. janvāra Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir atbildīgā valsts pārvaldes iestāde par e-pārvaldes politikas īstenošanu Latvijā, atgādina A.Daugulis.