Atvērto durvju dienas “Informatīvais maratons” notiks piektdien, 28. septembrī, aģentūras biroja telpās Tērbatas ielā 53-7, Rīgā, plkst. 10:00-16:00.

 

“Informatīvā maratona” ietvaros valsts aģentūras “Kultūras informācijas sistēmas” darbinieki informēs par astoņiem aktuālākajiem projektiem, kas saistīti ar kultūras un atmiņas institūcijām – arhīviem, muzejiem un bibliotēkām.

 

Atvērto durvju dienas pasākuma pirmajā daļā (plkst. 10.00-12:30) vairākās prezentācijās, kā arī jautājumu un atbilžu formā interesentiem būs iespēja izprast, kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijās balstīti risinājumi var palīdzēt modernizēt Latvijas Nacionālā arhīva pakalpojumus vai nodrošināt gandrīz neierobežotu pieeju nacionālajam muzeju krājumam, kas tiek uzglabāts Latvijas muzeju krātuvēs. Tāpat būs iespējams saņemt informāciju par brīvpieejas informatīvajiem resursiem bibliotēkās un divām noderīgām interneta vietnēm – biblioteka.lv un filmas.lv.

 

Savukārt “Informatīvā maratona” otrajā daļā (plkst. 13:00-16:00) uzmanības centrā būs prezentācijas, sarunas, dokumetālās filmas un vairāki videosižeti par Latvijas publisko bibliotēku attīstības projektu “Trešais tēva dēls” un tā ietvaros paveikto un sasniegto. Klātesošie varēs uzzināt par dažādām iespējām, kā bibliotēku draugi un atbalstītāji var iesaistīties un palīdzēt bibliotēkām. Par īpašu pārdzīvojumu šīs pasākuma daļas apmeklētājiem varētu kļūt iespēja noskatīties unikālo, 2008. gadā uzņemto dokumentālo filmu “Anastasija”, kurā stāstīts par nelielās Vārkavas novada Upmaļu pagasta Vanagu bibliotēkas dzīvi pārmaiņu laikā, kad līdzās tradicionālajam bibliotēku piedāvājumam bibliotēkās ienāca informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

 

Detalizētu “Informatīvā maratona” programmu skatiet šajā saitē vai Atvērto durvju dienas mājaslapā, sadaļā Apmeklē iestādi/Kultūras ministrija.

 

Interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz e-pastu sandra.vigante@kis.gov.lv līdz 24. septembrim.