Šogad Valmieras Izglītības pārvalde akcijas ietvaros aicina valmieriešus sniegt atbalstu tieši pirmsskolas izglītības iestādēm, dāvinot tām attīstošās rotaļlietas, spēles un grāmatas. Sarūpētās dāvanas valmierieši var paši nogādāt izvēlētajā izglītības iestādē, vai arī to darīt ar Izglītības pārvaldes starpniecību.

Draudzīgā aicinājuma dienu 1935.gada 28.janvārī aizsāka toreizējais Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis, aicinot iedzīvotājus atcerēties savu pirmo skolu un dāvināt tai grāmatas, mākslas priekšmetus vai kā citādi atbalstīt. “Draudzīgais aicinājums” ieguva lielu popularitāti un atkārtojās katru gadu līdz pat 1939.gadam. Vēlāk labdarības tradīcija tika pārtraukta, līdz tika atjaunota pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Jāpiebilst, ka akcija “Draudzīgais aicinājums” kļuvusi jau par ilggadēju tradīciju arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputātiem un pašvaldības darbiniekiem. Pērn izglītības iestādes saņēma gan enciklopēdijas un zinātniskus izdevumus par Latviju un dažādiem pasaules notikumiem, gan pasaku un fabulu grāmatas pirmskolas vecuma bērniem, gan arī noderīgas grāmatas pedagogiem.