“Bērnu un jauniešu žūrija” ir valsts mēroga lasīšanas veicināšanas programma, kas pastāv jau 11 gadus un bērnu vidū kļuvusi ļoti populāra. Tajā ik gadus iesaistījās un aktīvi lasīja no 13 līdz 17 tūkstošiem bērnu. “Bērnu un jauniešu žūrija” nodrošināja, ka neatkarīgi no pašvaldību rocības, katru gadu jaunajiem lasītajiem savās bibliotēkās bija pieejamas jaunākās un labākās bērnu grāmatas.

 

Gada sākumā lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu un jauniešu žūrija” bija apdraudēta – tai netika piešķirts nekāds valsts finansējums. Aicinot veicināt bērnu lasītprasmi un lasītprieku un rast līdzekļus “Bērnu un jauniešu žūrijas” īstenošanai, tika nosūtīta atklāta vēstule 11 valsts iestādēm. Šobrīd saņemtas atbildes no 10 institūcijām. Atbildot uz vēstuli, Kultūras ministrija piešķīrusi 13 800 latu bērnu grāmatu iegādei bibliotēkām. Vai ar šo finansējumu būs pietiekami, lai Bērnu un jauniešu žūriju īstenotu? Ko uz atklāto vēstuli atbild citas iestādes?

 

Pagājušajā gadā Bērnu un jauniešu žūrijai notikt palīdzēja LNB Atbalsta biedrības labdarības projekts  Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa. Ar ziedotāju atbalstu iegādātas 2 098 bērnu grāmatas 200 bibliotēkām. Vai labdarības projekts tiks īstenots arī šogad?