Akcijas dalībnieki 6. decembrī visas dienas garumā aicināti fotografēties pie UNESCO Pasaules mantojuma zīmes Doma laukumā (iestrādāta starp bruģakmeņiem). Uzņemtās fotogrāfijas ar īsu savu veltījumu vai sveicienu jāpublicē sociālajā portālā UNESCO LNK Facebook lapā. Pirmie piecpadsmit, kuri būs publicējuši savu foto, saņems interesantas balvas no UNESCO LNK.

 

Akcijā piedalīties aicināts ikviens interesents. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību UNESCO Pasaules mantojuma vērtībām Latvijā, veicināt to atpazīstamību un sabiedrības izpratni par pasaules mantojumu.

 

1997. gadā Rīgas vēsturiskais centrs tika iekļauts Pasaules mantojuma sarakstā kā izcila un unikāla kultūras vērtība, ko veido viduslaiku un vēlākā pilsētbūvnieciskā struktūra, Jūgendstila arhitektūra un 19. gadsimta koka arhitektūra. Rīgas vēsturiskais centrs bija pirmais objekts no Latvijas, kas iekļauts Pasaules mantojuma sarakstā. Pašlaik to veido 962 mantojuma vietas, no kurām 745 ir kultūras, 188 – dabas, bet 29 vietas vienlaikus pārstāv gan kultūras, gan dabas vērtības. Šis saraksts ir unikāls reģistrs, kurā tiek apkopota informācija par izciliem universālas nozīmes kultūras un dabas mantojuma objektiem visā pasaulē. Tas tiek veidots UNESCO Konvencijas par Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību ietvaros. Tā šobrīd ir pasaulē nozīmīgākais mantojuma aizsardzības veicināšanas instruments.