“Lielās lasīšanas” TOP 21 ir iekļuvušas septiņas pazīstamu latviešu autoru grāmatas: Vizmas Belševicas “Bille”, Jāņa Klīdzēja “Cilvēka bērns”, Aleksandrs Grīna “Dvēseļu putenis”, Imanta Ziedoņa “Epifānijas”, Kārļa Skalbes “Kaķīša dzirnavas”, Vladimira Kaijaka “Likteņa līdumnieki” un Annas Sakses “Pasakas par ziediem”. Grāmatu topa lielāko daļu gan veido ārvalstu klasiķu un mūsdienu autoru garadarbi.

Pilns grāmatu TOP 21 ir atrodams http://ltv.lsm.lv/lv/liela-lasisana/top21. Pie katras grāmatas ir pievienots arī īss video stāsts. Par savu iemīļotāko grāmatu no “Lielās Lasīšanas” TOP 21 iespējams nobalstot līdz 14.novembrim mājas lapā www.lielalasisana.lv.

“Lielās Lasīšanas” finālā, 16.novembrī, pulksten 21:40, tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, ar telefonbalsojuma starpniecību no piecām finālā iebalsotajām mīļākajām grāmatām tiks noskaidrota nācijas pati mīļākā grāmata. Tiešraidi vadīs Pauls Timrots, Eva Ikstena-Strapcāne un Arno Jundze. Ar savu uzstāšanos raidījumu bagātinās Latvijā iemīļoti mūziķi.