Otrdien, 27. maijā, plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā notiks kamermūzikas koncerts “Trio, vivat!“

Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestra domubiedri mūzikā – flautiste Guna Paula, čelliste Diana Ozoliņa, klarnetists Mārtiņš Circenis un pianiste Agnese Egliņa – piedāvās klausītajiem jaunu, provokatīvu koncertprogrammu, kuras nosaukums ir “Trio, vivat!”. Koncertā līdzās diviem apjomīgiem skaņdarbiem – Jozefa Haidna Trio D-dur flautai, čellam un klavierēm un somu komponista Magnusa Lindberga Trio klarnetei, čellam un klavierēm – skanēs arī latviešu komponistu mūzika: Pētera Plakiža asprātīgā skaņu glezniņa “Veltījums Haidnam” un Ērika Ešenvalda “Atspulgi ūdenī”.

Čelliste Diana Ozoliņa muzikālo izglītību ieguvusi pie M. Rostropoviča skolniecēm: Eleonoras Testeļecas Rīgā un Natālijas Šahovskas Maskavā. D. Ozoliņa ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) čellu grupas koncertmeistare, muzicē arī ansamblī “Dream Team” un stīgu kvartetā “3+1”, piedalās muzikālos projektos. Par izcilu darbu ansamblī D. Ozoliņa ieguvusi Lielo mūzikas balvu 2008.

Pianiste Agnese Egliņa ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mūzikas akadēmijā (LMA), ar izcilību absolvējusi Cīrihes Mūzikas augstskolas profesora Ekarta Heiligersa kamermūzikas klasi. Regulāri koncertē kopā ar izciliem Latvijas mūziķiem, kā arī jaunajiem LNO solistiem. Uzstājusies Norvēģijā, Zviedrijā, Itālijā, Šveicē, Vācijā un daudzviet citur Eiropā, arī Āfrikā. Vairākkārt ieguvusi diplomus un atzinības starptautiskos konkursos, par izcilu darbu ansamblī saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2010.

Flautiste Guna Paula ieguvusi maģistra grādu LMA prof. Imanta Sneibja klasē, papildinājusi zināšanas Bāzeles Mūzikas akadēmijā pie prof. Fēliksa Rengli. No 2000. gada ir LNO orķestra māksliniece. Uzstājusies Spānijā, Anglijā, Francijā, Vācijā, Honkongā, Norvēģijā un Krievijā. G. Paula uzvarējusi Starptautiskajā kameransambļu radio konkursā “Concertino Praha 1999”, 2005. gadā ieguvusi a/s “Aldaris” balvu kā labākā orķestra māksliniece un 2012. gadā – “Yamaha” konkursa stipendiju.

Klarnetists Mārtiņš Circenis studējis LMA pie prof. Ģirta Pāžes un prof. Sigurda Circeņa. 2011. gadā absolvējis Bāzeles Mūzikas akadēmijas maģistrantūru pie prof. Fransuā Bendas. Jau skolas laikā iesaistījies Rīgas Festivāla orķestrī, vēlāk kļuvis arī par LNSO mūziķi. Uzvarējis vairākos starptautiskos konkursos, kā labākais orķestra mākslinieks ieguvis “Latvijas Gāzes” Gada balvu. Nominēts Lielajai mūzikas balvai 2013 kategorijā „Par izcilu darbu ansamblī”.

Koncerts notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Ieeja bez maksas.

Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēkas Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr. 63680072