2012. gada 4. decembrī plkst.18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas www.rcb.lv Mākslas un mūzikas nodaļā Brīvības ielā 49/53 2.stāvā cikla “Restartējot saknes: es protu vācu valodu” ietvaros latviešu valodā notiks tikšanās ar Eiropas Reģionālā tūrisma institūta www.baltictravelnews.com direktoru Aivaru Mackeviču un Biznesa augstskolas “Turība” www.turiba.lv Starptautiskā tūrisma fakultātes lektori Margaritu Plataci. Ieeja brīva, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama: www.studentnet.lv/studejam/article.php?id=272754.

 

Tikšanos ciklu “Restartējot saknes: es protu vācu valodu” sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku organizē Rīgas Vācu kultūras biedrība. Atbalstu sniedz Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība www.riga.diplo.de, Latvijas Vācu savienība www.verband.lv, Institut für Auslandsbeziehungen (Ārzemju kultūras attiecību institūts) www.ifa.de, Gētes institūts Rīgā www.goethe.de/riga, Latvijas Studējošo vortāls “StudentNet” www.studentnet.lv. Ieskati tikšanos ciklā “Restartējot saknes: es protu vācu valodu”.

 

• Ar Vitas Lēnertes sakārtoto grāmatu “Vācu ēdieni” atbalsta izdevniecība “Zvaigzne ABC” www.zvaigzne.lv, savukārt ar Andrēas Šahtas grāmatu “Pieci kaķi zem Ziemassvētku zvaigznes” atbalsta izdevniecības “Nordik”/”Tapals” www.tapals.lv.

 

• Informācija par vācvalodīgo grāmatu tulkojumiem latviešu valodā rodama Gētes institūta Rīgā mājas lapā internetā: www.goethe.de/ins/lv/prj/uak/lvindex.htm.

 

• Gētes institūta Rīgā informatīvs apkopojums “Kino Vācija un Latvijā” rodams mājas lapā internetā: www.goethe.de/ins/lv/rig/kul/mag/fil/lvindex.htm.

 

• Rīgas Vācu kultūras biedrības ansamblis “Morgenrot” aicina savā pulkā jaunus dziedātājus vecumā no 18 gadiem: www.studentnet.lv/muzika/article.php?id=272605.

 

• Virtuāla pastaiga ar tikšanos cikla “Restartējot saknes: izglītojamies” dalībniekiem: www.studentnet.lv/studejam/article.php?id=272732.

 

• Vācijas Brēmenes biedrības “Infobalt” www.infobalt.de radioraidījuma vācu valodā par Baltijas valstīm “Baltische Stunde” arhīvs un aktualitātes mājas lapā internetā: www.baltische-stunde.de.

 

Tikšanās ievadā uzstāsies Rīgas Vācu kultūras biedrības vokālā ansambļa “Morgenrot” dziedātāju grupa. Tikšanās laikā viesi dalīsies savā pieredzē par vācu valodas apguvi, izmantošanā darba un dzīves gaitās. Tikšanās notiks dialoga formā un dalībnieki viesiem varēs uzdot jautājumus un dalīties arī savās pārdomās. Tikšanās noslēgumā notiks neliela atjautības viktorīna par Vācijas tematu.

 

Aivars Mackevičs (1968) mācījies Latvijas Universitātē, Trīres Universitātē, Bonnas Universitātē. Dažādos amatos strādājis Vācijā – no 1996. līdz 2001. gadam izstāžu un gadatirgu firmā “Mol”, no 1998. līdz 2000. gadam Eiropas Tūrisma institūtā, no 1998. līdz 2002. gadam Bādenes-Virtenbergas federālajā Lauksaimniecības ministrijā. No 2002. līdz 2005. gadam bijis laikraksta “Dienas bizness” žurnālists, no 2005. līdz 2007. gadam E-tūrisma asociācijas prezidents, no 2003. līdz 2008. gadam bijis lektors Vidzemes augstskolā. No 2002. gada ir Biznesa augstskolas “Turība” Starptautiskās tūrisma fakultātes lektors un Eiropas Reģionālā tūrisma institūta direktors.

 

Margarita Platace (1956) mācījusies Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskajā institūtā, Biznesa augstskolas “Turība” Uzņēmējdarbības fakultātē. No 1979. līdz 1990. gadam strādājusi “Intourist” par referenti, gidi un tulci, no 1991. līdz 2006. gadam viesnīcā “Hotel de Rome” bijusi gan viesu uzņemšanas vadītāja, pārdošanas un mārketinga direktore, gan direktore, no 2005. līdz 2011. gadam bijusi “Kolonna Hotels Group” ģenerāldirektore. No 1995. gada ir Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas Viesnīcu un restorānu centra Sertifikācijas komisijas priekšsēdētāja, no 2000. gada Rīgas Hanzas Rotari kluba biedre. No 2011. gada ir Biznesa augstskolas “Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes lektore. Grāmatas “Viesu uzņemšanas dienesta darbības pamatprincipi” (2000) autore.

 

Papildu informācija:

 

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr.: 67607562

E-pasts: daina.geibaka@rcb.lv

 

Tālivaldis Kronbergs

Latvijas Studējošo vortāla “StudentNet” www.studentnet.lv vadītājs

E-pasts: talivaldis.kronbergs@inbox.lv

www.draugiem.lv/talivaldis.kronbergs