2012. gada 22. novembrī plkst.15.00 Zūru bibliotēkā (Zūras-7, Vārves pag., Ventspils novads) tikšanās ar režisori un rakstnieci Kristīni Želvi.

 

Ēteriskā, šarmantā un inteliģentā Latvijas Televīzijas raidījuma “100 grami kultūras” vadītāja Kristīne Želve 2011.gadā debitēja rakstniecības lauciņā. Par savu pirmo grāmatu – stāstu krājumu “Meitene, kas nogrieza man matus” viņa šogad saņēma Latvijas Literatūras gada balvu par spilgtāko debiju.

Krājuma stāstu vienojošais elements ir radikālo pārmaiņu laiks – 90.gadi Latvijā un Kristīnei ir izdevies radīt stāstus, kas tiecas pārtapt mītā. Literatūrkritiķis Guntis Berelis, vērtējot stāstu krājumu: “Iespaids, kādu rada Kristīnes Želves proza, – tas ir tieši šis dzīvīgums, vieglums un elegance, kas mazliet ietonēta ar nostalģiju un (paš)ironiju. Stāstu cikls veido, neteiksim, pabeigtu, bet vienotu ainavu, kas jau pati par sevi vēsta par autores izkopto poētiku …komplektā ar deviņdesmito gadu Rīgas sadzīves bildēm”.

Tikšanās ar rakstnieci notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta “Rakstnieks lauku bibliotēkā” ietvaros.