2014. gada 13. decembrī plkst. 17.00 Ventspils bibliotēka aicina uz projekta “Rakstītājs- Lasītājs” pasākumu – tikšanos ar rakstnieci Noru Ikstenu un mākslinieku Aivaru Vilipsōnu. Pasākums notiks Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā (Ventspilī, Annas ielā 13).

Noras Ikstenas grāmata “Ulubeles pasakas” tapusi sadarbībā ar mākslinieku Aivaru Vilipsōnu. “Ulubele ir brīnumaina vieta, kurai Nora Ikstena savās pasakās piešķīrusi dzimtās Ikšķiles vaibstus, bet tikpat labi Ulubele var atrasties jebkur, kur vien cilvēks raugās uz pasauli vērīgām acīm un mīlošu sirdi un saglabājis bērnišķi ticošu dvēseli,” tā par šo darbu teikusi literārā redaktore Gundega Blumberga.

Šīs nav īsti pasakas bērniem, lai arī bērni tur atradīs, kur sirdi piesiet un pasmieties-dzīvesgudri, šķietami viegli bet gudri un sirdsdziļi pazīstamā rakstniece stāsta par savu dzimto Ikšķili ar tās brīnumainajiem cilvēkiem, stāsta par visu pasauli un katru no mums. Asprātīgi un virtuozi rakstnieces galvu radīšanas procesā dažādos rakursos atainojis mākslinieks Aivars Vilipsōns, bet to visu kopā skaistā izdevumā pārradījusi māksliniece un maketētāja Katrīna Vasiļevska. “Ulubeles pasakas” izdotas Dienas grāmatas apgādā.

Rakstnieku mājas saimnieces pasākuma apmeklētājiem sola piedāvāt karstvīnu ar raganbekām un nelielu izstādi.

Ventspils bibliotēkas īstenoto projektu “Rakstītājs- Lasītājs” finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds. Pasākumu vada Andra Konste.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Informācija:
Olita Šteinmane
Ventspils bibliotēkas direktores vietniece
E-pasts: olita.steinmane@ventspils.lv
Tālr.: 63623231