2012. gada 18. aprīlī plkst. 14:00 Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā (Kuldīgā, 1905. gada ielā 6), turpinot ciklu “Rakstnieks.Literatūra.Lasītājs” tikšanās ar rakstnieci un publicisti Daci Rukšāni – Ščipčinsku.

 

Rakstnieces talantu Dace sevī apjauta jau bērnībā, kad viņa sāka skribelēt uz salvetēm. Viņa vēroja kā vectēvs ar tēti, kurš ir selekcionārs, raksta grāmatas un viņai likās, ka tas ir kaut kas nereāls. Pēc otrās grāmatas iznākšanas Dace papētīja savu ciltskoku un atklāja, ka pa tēva līniju 5 vai 6 paaudzes jau ir nodarbojušās ar rakstniecību.

 

Pirmie Daces Rukšānes darbi – dzejoļu grāmatas “Gudram būt” un “Pēdas ūdenī” izdoti 1998. un 1999. gadā, bet 2001. gadā Dailes teātrī Dž. Dž. Džilindžers iestudēja D. Rukšānes lugu – psiholoģisku trilleri “Rīt atbrauks Florinda”. Turpmāko darbu – romānu “Romāniņš”, “Beatrises gultas stāsti”, “Kāpēc tu raudāji?” centrā ir sievietes iekšējā pasaule un attiecības.

 

Pēc vairāku gadu pauzes 2009. gadā klajā nāca Daces Rukšānes stāstu grāmata “Ķīpsalas putni”.

 

Pateicoties savai pamatizglītībai – studijām Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, rakstniecei ir vēl viena aizraušanās – putnu vērošana.

 

Pēc septiņu gadu darba rakstniece Dace Rukšāne atstājusi sieviešu žurnāla “Lilit” galvenās redaktores amatu.

 

Saruna Kuldīgā būs gan par iecerēm rakstnieces literārajā darbā, gan par otro nopietno Daces aizraušanos – putnu vērojumiem.

 

Ciklu “Rakstnieks. Literatūra. Lasītājs.” atbalsta Valsts Kultūrkapitāla Fonds, ieeja pasākumā bez maksas.