2012. gada 8. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālā bibliotēkas (RCB) Mākslas un mūzikas nodaļa (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) aicina uz tikšanos ar kostīma un baleta vēsturnieku Igoru Freimani un “Ievas” grupas stilisti Gintu Vītolu.

 

Kultūrvēsturnieks Igors Freimanis ir vairāku nozīmīgu modes un baleta vēsturei veltītu grāmatu autors – “Laiks. Laikmets. Mode” (1998), “Deja. Balets. Karnevāls” (2003), “Politika, erotika, teātris” (2005), “Dendijs cauri gadsimtiem” (2007), ir tikai dažas no tām. Septiņus gadus Igors Freimanis ir veidojis žurnāla “Teātra Vēstnesis” “Baleta hroniku” un sarakstījis septiņus baleta libretus. Bijis pasniedzējs Mūzikas akadēmijā, arī Starptautiskajā Birutas Mageles stilistu meistardarbnīcā. 8.novembra vakarā meistars sniegs ieskatu tērpa vēsturē un attīstībā.

 

Savukārt Žurnāla “Ieva” stilistes Gintas Vītolas stāstījumā dzirdēsim, kā mode top šodien. Ginta Vītola pastāstīs, kā tiek veidotas žurnāla modes lapas, izvēlēti modeļi un radīti stilīgi fotouzņēmumi.

 

Bibliotēkā pieejamo modei un stilam veltīto izdevumu klāstu interesenti varēs aplūkot izstādē “Mode cauri gadsimtiem”.

 

RCB Mākslas un mūzikas nodaļa šobrīd atrodas bijušajās Rīgas Modēs. Tieši 2. stāva zālē savulaik tika demonstrētas modes novitātes.

 

Ieeja brīva.