Ceturtdien, 12.maijā, plkst. 13.30  Ventspils Galvenā bibliotēka, turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto  projektu “Rakstītājs- Lasītājs”, aicina uz tikšanos ar rakstnieci Ingu Gaili. 

Izdevniecība “Dienas Grāmata” klajā laidusi vēstures romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” jaunāko grāmatu – Ingas Gailes romānu “Stikli”. “Stikli” ir dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes pirmais romāns. 
Romāna darbība risinās no 1937. līdz 1939. gadam, kad Latvijā valdīja Kārļa Ulmaņa autoritārais režīms. Tas ir laiks, kuru uzskata par pārpilnības, latviskuma un kārtības laiku. Bet kāda bija tā slēptā puse? Romāna galvenais stāsts ir par mīlestību, sabiedrībā valdošo attieksmi pret seksualitāti un garīgi slimiem cilvēkiem, viņu spēju mīlēt un radīt bērnus, un valsts vēlmi attīstības labā ar eigēnikas palīdzību sabiedrību dalīt labajos, stiprajos un mazvērtīgākajos cilvēkos.

“Ingas Gailes “Stiklos” vēsture ir sveša, naidīga un neiepazīta teritorija cilvēku neskaidrajai esamības jēgai. Abstrakto pasaules iekārtotāju radītajās koordinātās apjukušie teksta personāži klejo, apvilkušies ar stikla ādu, kas tos nošķir no iedomātā un arī praktizētā pareizības režģa. Panika un bailes no dzīves uguns rimst vien ar piedzimšanas brīnumu, kam Gailes tekstā ir gan uzvaras, gan padošanās patoss. Īstā vēsture šeit ir zemādas procesu vijumos, straumēs, ritmos, alkās un apsēstībā pēc neapsolītās drošības salas, kurā divi cilvēki viens otram ir pasaules ass,” tā Gundega Repše.

Sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” veidošanā iesaistījušies trīspadsmit latviešu rakstnieki, uzņemoties rakstīt katrs par savu nosacītu Latvijas 20. gadsimta vēstures periodu. Romānu kopējā vadlīnija ir rūpīga laikmeta dokumentu, liecību u.c. pieejamu avotu un materiālu izpēte, kas kalpo par pamatu katra autora individuālajam literārajam redzējumam. Sērijā jau izdoti O.Zebra romāns “Gaiļu kalna ēnā”, P.Bankovska romāns “18”, M.Bērziņa romāns “Svina garša”, G.Bereļa romāns “Vārdiem nebija vietas”, N.Ikstenas romāns ”Mātes piens”. 
 Tikšanos ar rakstnieci vadīs Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste. Ieeja uz pasākumu bez maksas.