2011. gada 23. novembrī plkst 12.00 Eiropas mājas Sarunu zāles 1. stāvā lieli un mazi lasītāji tiek aicināti uz populārās igauņu rakstnieces Piretas Raudas grāmatas “Princese Skella un Leta kungs” varoņiem. Pasākumā piedalīsies grāmatas tulkotāja Maima Grīnberga. Pasākumu vadīs izdevniecības galvenā redaktore rakstniece Inese Zandere, savukārt grāmatas tēlos iejusties palīdzēs Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

Pasākuma mērķis ir iepazīstināt jaunākā skolas vecuma bērnus, viņu vecākus un skolotājus ar interesantākajiem un talantīgākajiem Eiropas Savienības valstu rakstniekiem.

Igauņu rakstniece Pireta Rauda pati ir īsta princese no igauņu bērnu literatūras dinastijas – viņas tētis ir “Naksitrallīšu” autors Eno Rauds, bet mamma – ievērojamā bērnu rakstniece Aino Pervika. Autorei piemīt igauņu mūsdienu bērnu literatūrai raksturīgā asprātība, fantāzijas drosme, nepiespiesta spēle ar valodu, kas ļauj iesaistīt lasītājus jautrā sižetā. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja iesaistīsies kopējā dziedāšanā un savas zināšanas pārbaudīt konkursā. Attapīgākos gaida balvas no izdevniecības “Liels un mazs”.

Jautrajā pasākumā bērni kopā ar tulkotāju un aktieri varēs izdzīvot mazas un šausmīgas sižeta ainas no grāmatas “Princese Skella un Leta kungs”.

Pasākums ir bezmaksas. Aicināti visi lielie un mazie interesenti.

Pasākums notiek ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu.