Balvu saņems žurnāliste Ieva Alberte. Diskusija un balvas pasniegšana norisināsies Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

 

Tiesībsargs organizē diskusiju “Personas ar invaliditāti. Iejūties viņu ādā!” ar mērķi izveidot NVO un Tiesībsarga biroja sadarbības tīklu un rast vislabākos risinājumus, kā kopīgi nodrošināt līdzvērtīgas iespējas personām ar invaliditāti.

 

Pasākuma atklāšanā žurnālistei Ievai Albertei tiks pasniegta Eiropas Savienības Žurnālistu balva “Kopā pret diskrimināciju!” Diskusijas laikā Labklājības ministrijas Vienlīdzīgu iespēju politikas nodaļas vadītāja Elīna Celmiņa informēs par paveikto ANO konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām ieviešanas procesā. Savukārt Tiesībsarga biroja Diskriminācijas novēršanas jomas vecākā juriskonsulte Šarlote Bērziņa uzstāsies ar ziņojumu “Problēmas un risinājumi vienlīdzīgu tiesību un iespēju radīšanai personām ar invaliditāti”.

 

Žurnāliste Ieva Alberte Eiropas Savienības Žurnālistu balvu Latvijā iegūst par rakstu “Ar Lauru. Bez Terēzes.” Ar šo balvu Eiropas Komisija izsaka atzinību žurnālistiem, kuri veicina labāku izpratni par dažādības vērtību un priekšrocībām un cīnās pret diskrimināciju Eiropas Savienībā. I. Alberte no Eiropas Komisijas saņems balvu 1000 EUR vērtībā – tūrisma un ceļojuma pakalpojumiem plašākiem savu žurnālistikas tēmu meklējumiem arī Eiropā. Balva tiek pasniegta jau astoto reizi.

 

2010. gadā Latvija ratificēja ANO Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām, savukārt divus gadus pēc ratificēšanas valstij ir jāsniedz ziņojums pat konvencijas ieviešanu. Tiesībsarga birojs veic šīs konvencijas ieviešanas monitoringu Latvijā.

 

Eiropas Savienības Žurnālistu balvas pasniegšanai un diskusijai būs iespējams sekot līdzi arī tiešsaistē www.esmaja.lv.