Pasākuma ietvaros tika sveikti arī bērnu radošā konkursa “PET pudeles pārvērtības” uzvarētāji.

Lai piesaistītu vietējo iedzīvotāju – bērnu, viņu vecāku, skolotāju – uzmanību ceļojošajai izstādei, tika organizēts bērnu vizuālās mākslas konkurss “PET pudeles pārvērtības”. Bērni grupās līdz četriem cilvēkiem bija aicināti veidot radošus, telpiskus darbus no PET pudelēm. Zinātniskā bibliotēka kopumā saņēma 76 radošos darbus no 95 bērniem – objektus no PET pudelēm.

“Kad Jelgavā valda skulptūras un kad nupat esam izvērtējuši uzvarētājus Ledus skulptūru festivālā, turpinām apskatīt mākslu, jo arī šeit redzam sava veida mākslas skulptūras. Lai arī ar kādu materiālu strādātu, svarīgākā ir mākslinieka radošā doma, par ko šodien varam pārliecināties ikvienā bērnu darbā,” uzrunājot klātesošos, teic Jelgavas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš.

Čehijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā P.Šepeļāks sola, ka šī nebūs pēdējā reize, kad viņš ciemojas Jelgavā. “Šodien bērni šeit ieradušies kā mākslinieki, bet esmu pārliecināts, ka nākotnē viņi būs tie, kuri šurp nāks jau kā zinātnieki un savu jomu speciālisti, lai turpinātu izglītoties,” viņš uzskata.

Zinātniskās bibliotēkas simpātijas balvu ieguva mākslas studijas “Mansards” audzēkņu Ernesta Ernstsona, Oskara Grasmaņa, Sintijas Grasmanes un Tīnas Melngalves darbs “Grāmata (Veltījums Jelgavas Zinātnskajai bibliotēkai)”. Tāpat pie dāvanām no JZB tika Jelgavas 1.speciālās internātamatskolas audzēkne Amanda Tumšā par darbiņu “Zaķis – citplanētietis”, kā arī individuālie konkursa dalībnieki – Elizabete Jākobsone un Patrīcija un Severīns Bondaļuki.

Savas simpātiju balvas pasniedza arī Jelgavas dome, Čehijas Republikas vēstniecība Rīgā, Jelgavas novada domes Izglītības pārvalde, Latvijas Zaļais punkts, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Zemgales EKO” un Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Izstāde “Veronika Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā” Zinātniskās bibliotēkas galerijā būs aplūkojama līdz 7.martam. Tajā skatāmi 18 grafiķa M. Cihlārža darbi, kuros skulptores Veronikas Rihterovas daiļrade (objekti no PET pudelēm) savdabīgi apvienota ar didaktiskiem tekstiem un fotogrāfijām. Paralēli ceļojošajai izstādei būs skatāmi arī visi Jelgavas un novada bērnu konkursam veidotie darbi no PET pudelēm.

Izstāde tapusi, sadarbojoties Jelgavas Zinātniskajai bibliotēkai, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Čehijas Republikas vēstniecībai Rīgā un Latvijas Zaļajam punktam.

Pirms Jelgavas ceļojošā izstāde bija skatāma Ogrē, Jēkabpilī, Preiļos, Krāslavā, Madonā Alūksnē un Cēsīs. Vēlāk ceļojošā izstāde un konkurss norisināsies arī Dobelē, Saldū, Kuldīgā, Talsos un Ventspilī.

 

Papildu informācija:
Dzintra Punga

Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktora vietniece
Tālr.: 63007745