2017. gada 19. oktobrī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā) notiks stāstnieku vakars. Pasakas lieliem un maziem stāstīs Liesma Lagzdiņa un Inita Šalkovska. Ieeja bez maksas.

Ar pasaku stāstīšanu un pasaku klausīšanos cilvēki nodarbojas jau kopš sendienām. Pēdējos gados stāstnieku kustība kļūst aizvien populārāka visā pasaulē. Pasaku stāstnieki klausītājus izklaidē ne tikai saturiski, bet arī sekmē kolektīvās atmiņas stiprināšanu un veicina dialogu starp paaudzēm. Stāstīšana kalpo gan pasaules izziņai un sociālo prasmju izkopšanai, gan iespējai sevi realizēt visa mūža garumā.

Stāstniece no Kuldīgas, Liesma Lagzdiņa, pasakas, stāstus un leģendas ir pārņēmusi no mātes, vecmāmiņas un notikumiem, ko pati piedzīvojusi. Tautās viņu atpazīst kā vienu no galvenajiem stāstniekiem Kurzemes stāstnieku festivālā “Ziv’ Zupa”, kas jau desmit gadus norisinās Kuldīgā.

Stāstniece no Zemgales, titula “Stāstnieku ķēniņiene” īpašniece Inita Šalkovska stāsta tautas pasakas un kopā ar klausītājiem piedzīvo notikumus, kas it kā ir, it kā nav bijuši un tiekas ar varoņiem, kuri it kā ir, it kā nav īsti.

Pasaku stāstnieku vakars tiek rīkots izstādes “Pasakas bērnu un pieaugušo pasaulē” ietvaros. Izstāde apskatāma Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā līdz 30. decembrim. Ieeja bez maksas.

 
Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr.: 67716235

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv