Muzikāli-informatīvais pasākums “Baltā spieķa dziesma 2011” šogad būs sadalīts trīs daļās:

1. Akcija “Baltā spieķa zīme”, kas norisināsies sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policijas Ceļu policijas pārvaldi. Akcijas mērķis ir informēt autovadītājus par Ceļu Satiksmes noteikumu 161. punkta svarīgumu redzes invalīdu dzīvē. Ir svarīgi turpināt atgādināt autobraucējiem par gājējiem, kuriem nav iespējams savlaicīgi reaģēt uz ceļu satiksmi, jo attālumu līdz braucošai automašīnai viņi neredz, bet lietotie skaņu signāli dod pretēju efektu, jo, neredzot no kurienes tuvojas briesmas, skaņu signāla izraisītās bailes var izsaukt neadekvātu reakciju, kad gājējs vai nu apstājas, vai palec tieši uz automašīnas pusi. Šogad katram “nerātnajam” autovadītājam, kurš nepalaidīs gājēju, kurš rāda zīmi ar Balto spieķi, tiks izsniegta improvizēta soda kvīts (uz kuras būs burti arī Braila rakstā). Akcija norisināsies uz Juglas ielas.

2. Izstāde “Reinkarnācijas ceļš”. Tajā varēs aplūkot gan gatavus, gan jēlmateriālus, kādi ir sastopami, līdz tie pārtop no koksnes līdz gatavai grāmatai.

3. Diskusija “No koka līdz grāmatai”. Diskusijas dalībnieki pārstāvji no VAS “Latvijas Valsts meži”, papīrfabrikas “Līgatne” un Finanšu ministrijas. Tiks pārrunāti jautājumi par Latvijas iespējām nodrošināt izejmateriālus papīra ražošanai, kā arī šādu ražotņu atdeve tieši Latvijas tirgum. Ņemot vērā Braila raksta grāmatām nepieciešamā papīra īpašo raksturu, diskusijas mērķis ir rast iespēju novērtēt tieši Latvijā ražoto papīru. Svarīgs jautājums, protams, ir finansējums, tāpēc viena no diskusijas tēmām būs finansējuma piesaistīšanas iespējas.

 

Noslēgumā pasākuma patroneses folkmūziķes Antas Eņģeles koncerts.

Aicinām apmeklēt šo pasākumu visus, kuri vēlas iegūt jaunu un interesantu informāciju, kā arī atbalstīt redzes invalīdus.