Turpmāk Neretas pagasta bibliotēku dēvēs par Neretas novada centrālo bibliotēku, kurai būs piecas filiāles — Zalves, Pilskalnes, Mazzalves pagasta, Sproģu un Neretas bērnu bibliotēka.

 

Jēkabpils galvenās bibliotēkas galvenā bibliotekāre — metodiķe Rudīte Kļaviņa informē, ka Neretas novada bibliotēku reorganizēšana veikta, lai uzlabotu to profesionālo darbību un lai bibliotēkās pēc iespējas optimālāk izlietotu tām atvēlētos līdzekļus: “Izveidojot centrālo bibliotēku salīdzinoši nelielā novadā, būs iespēja ietaupīt — visās piecās novada bibliotēkās varēs nepirkt vienādas grāmatas, bet ar tām mainīties. To nodrošinās elektroniskā kopkataloga izveidošana, kas bibliotekārēm palīdzēs strādāt profesionālāk.”

 

Neretas novada bibliotēkas ir Jēkabpils galvenās bibliotēkas pakļautībā, bet Rudīte Kļaviņa teic, ka Jēkabpils galvenās bibliotēkas vadība nepiedalījās konkursa rīkošanā Neretas novada centrālās bibliotēkas vadītājas amatam. Rīkots iekšējs konkurss, kurā varēja piedalīties visu Neretas novada pagastu bibliotēku un bērnu bibliotēkas vadītājas. Par Neretas novada centrālās bibliotēkas vadītāju iekšējā konkursā izvēlēta Regīna Kviese, bijusī Neretas pagasta bibliotēkas vadītāja Iveta Isakoviča tagad būs Neretas novada centrālās bibliotēkas vecākā bibliotekāre.