2013. gada 16. janvārī plkst. 10.00 Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā (Jelgavā, Akadēmijas ielā 26, K.Barona zālē) notiks informatīvs seminārs par virtuālo personu, kapsētu un kapavietu kultūrvēsturisko enciklopēdiju internetā Nekropole.info, kā arī aktualitātēm fizisko personu datu aizsardzībā. Uz bezmaksas semināru aicināti visi interesenti.

 

Plkst. 10.00 Lursoft IT valdes priekšsēdētājs Ainars Brūvelis iepazīstinās ar jaunu kultūrvēsturisku enciklopēdiju internetā – sadarbībā ar Latvijas Juristu biedrības priekšsēdētāju Aivaru Borovkovu veidoto portālu “Nekropole”, kas veltīts mūžībā aizgājušiem cilvēkiem. Nekropole.info ir interneta vietne, kur ikviens iedzīvotājs var piereģistrēties un saglabāt datus par saviem piederīgiem, draugiem vai citādi sev nozīmīgiem cilvēkiem, kas aizgājuši aizsaulē.

 

“Ja kādreiz Nekropoles vai kādas piemiņas vietas radīšana un veidošana bija valdnieku, aristokrātu vai kādu citu šīs zemes vareno privilēģija, tad šis projekts ir vieta, kur ikviens, kurš ir bijis mums blakus, pieminams kā zaudēta vērtība, kurš ir pelnījis gan cieņas apliecinājumu, gan piemiņas saglabāšanu,” uzskata portāla veidotāji.

 

Savukārt plkst. 11.25 par pašlaik īpaši aktuālajiem fizisko personu datu aizsardzības jautājumiem stāstīs Datu valsts inspekcijas administratīvās daļas vadītāja Solvita Zagorska.

 

Seminārs paredzēts visiem interesentiem. Dalība seminārā bez maksas.