Tā laikā datu jomas profesionāļi risinās problēmas, kas saistītas ar atmiņas institūciju krājumu un kolekciju pieejamību tīmekļa lietotājiem, pētniekiem un studentiem draudzīgā un mūsdienīgā veidā. Darba valoda – angļu.

 

Starptautiski izmantotais termins RDA tiek attiecināts uz aprakstošās kataloģizācijas standartu, kas piedāvā noteikumus un vadlīnijas metadatu veidošanai. Tas dod  iespēju piemērot bibliotēku un potenciāli citu atmiņas institūciju veidotos datus izmantošanai tīmeklī un saistīto datu vidē, veicinot to draudzīgāku izmantošanu arī pētniecībā un izglītībā.

Viens no interesantākajiem trīs dienu pasākumiem būs hakatons (24. maijā) ar īpašu nosaukumu “Riga-thon”, kurā dažādu valstu uzaicināti pārstāvji ASV treneru vadībā veidos eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas darbu aprakstu “koku”.
LNB kā pirmā no Baltijas valstīm ievieš jaunus apraksta noteikumus, ņemot vērā to potenciālu kļūt par starptautiskiem de facto standartiem atmiņas institūciju kontekstā.

Semināra tēmas ietver RDA ieviešanas pieredzi un problēmas Eiropā, īpaši Baltijā un Austrumeiropā; starptautiskos aspektus RDA pārvaldībā un vadības struktūrā, kā arī RDA potenciālu kļūt par starptautisku de facto standartu atmiņas institūciju kontekstā.

 

Semināra programma

Lektori: Simon Edwards (EURIG valdes priekšsēdētājs), Gordon Dunsire (RDA koordinācijas komitejas priekšsēdētājs), Alan Danskin (EURIG priekšsēdētājs).