Simpozija pirmajā daļā “Izstāde kā žanrs” Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija stāstīs par muzeja pieredzi izstāžu veidošanā un ekspozīciju iekārtošanā. Rakstniecības un mūzikas muzeja Mārketinga nodaļas vadītāja Aija Lūse vērtēs apmeklētāju saprašanas un nesaprašanas dinamiku muzejos un maršruta faktoru izstādē Latvijas detektīvs. Muzeju apmeklētāja Baiba Erdmane analizēs, kā muzejiem iespējams paplašināt savu izstāžu telpu, izmantojot interneta vidi.  Paneļdiskusijā apmeklētāji aicināti uzdot jautājumus un izteikt viedokli par tēmu “Izstāde kā intelektuāls (iz)aicinājums”.

 

Simpozija otrā daļa sāksies pēc kafijas pauzes, ierastajā Rakstniecības un mūzikas muzeja trešdienu pasākumu sākuma laikā plkst. 17:30. Literatūrzinātnieks Ronalds Briedis runās par detektīvu kā žanru Latvijas literatūrā. Izdevniecības Kontinents pārstāve Ieva Drozdova stāstīs par detektīvromānu izdošanu, darbu atlasi un izdevniecības lomu detektīvromāna popularizēšanā lasītāju vidū. Jaunā autore Ilze Mazpane iepazīstinās ar savu projektu Tekstu detektīvs un dos iespēju arī pasākuma dalībniekiem iejusties detektīvu lomā. Paneļdiskusijā apmeklētāji aicināti uzdot jautājumus un izteikt viedokli par tēmu “Lasītāju attieksme pret vieglo žanru”.

Sarunas vadīs izstādes “Latvijas detektīvs” veidotāja Ilze Knoka.

Ieeja brīva

Simpozija laikā bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībās: plkst. 16:00 “Kas muzejam vēderā?” un plkst. 17:30 “Krāsainas pasakas”. Maksa par katru nodarbību – Ls 1.