Diskusijas centrā būs trīs tiesas prāvas: konflikts par neatļautu Skaidrītes Gailītes autordarba …un tad atnāca postītājs sižeta elementu izmantojumu Raimonda Staprāna lugā Postītājs, Agitas Dragunas prasība pret Rihardu Bargo par goda un cieņas aizskaršanu prozas darbā Tenkas, kā arī Nila Saksa tiesāšanās ar Kasparu Dimiteru un Latvijas Nacionālo teātri par muzikālās drāmas Vadonis libreta autorību.

 

Literatūrkritiķis Guntis Berelis un autortiesību speciāliste Ingrīda Veikša pasākumā diskutēs par to, kurā brīdī sākas autortiesību pārkāpums. Rakstnieks Nils Sakss dalīsies savā tiesāšanās pieredzē. Filozofs un publicists, literāro anekdošu par Latvijā populāriem cilvēkiem autors Ilmārs Šlāpins stāstīs par žanra attiecībām ar reāli eksistējošām personām un iespējamo goda un cieņas aizskārumu. Sarunā tiks izvērtēta arī goda un cieņas aizskāruma kompensācijas prasību finansiālā pamatotība, kā arī mediju atbildība, publicējot vai demonstrējot darbus, kuri tiek atzīti par godu un cieņu aizskarošiem vai pārkāpj autortiesības.

 

Pasākumu vadīs Uģis Vismanis, RMM.

 

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Kas muzejam vēderā? Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.