Piektdien, 8.jūnijā, Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā tiks rīkota pieņemšana tūroperatoriem, masu mediju pārstāvjiem, kā arī augstiem viesiem no Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas. Savukārt 9.jūnijā visas dienas garumā Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā visi interesenti tiks iepazīstināti ar Latgales reģiona folkloru, amatniecību, tradīcijām un virtuvi.

 

Priecēt Sanktpēterburgas iedzīvotājus ar dziesmām, dejām un rotaļām dosies folkloras kolektīvi “Ceiruļeits” no Līvāniem un “Sovvaļnīki” no Dagdas novada Andrupenes. Savukārt seno amatu tradīcijas demonstrēs vairāk nekā 25 dažādās nozarēs strādājoši amatnieki, tostarp keramiķi, audējas, kalēji, maizes cepēji un pinēji.

 

“Sanktpēterburga ir milzīgs tūrisma tirgus, un Latgales reģions jau vairākus gadus cenšas piesaistīt tūristus tieši no šīs pilsētas,” stāsta Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. “Prieks redzēt, ka pūliņi nav bijuši veltīgi un Krievijas tūristu skaits Latgalē arvien pieaug. Cerams, ka arī šis pasākums dos savu pienesumu kopīgā mērķa īstenošanai.”

 

Iecere rīkot Latgales dienas Sanktpēterburgā kļuvusi par realitāti, pateicoties veiksmīgai Latgales reģiona attīstības aģentūras un Latgales plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā.