Mudīte Tauriņa par sevi stāsta: „Esmu dzimusi vēl Latvijas brīvvalstī 1940. gada pašā marta viducī (15.). Tā jau tas Jāņu bērniem pieklājas. Dzimšanas vieta tieši Lubānas balto klānu maliņā – Zvidzienas „Augstkalniņos”. Vietējie saka, ka tur „pojezds naīt, i gaiļs nadzīd”. Pirmās skolas gudrības sāku apgūt Lubānas vidusskolā, tad devos „bēgļu gaitās” (bēgot no stāšanās pionieros) uz Bērzauni un pēc tam nonācu savu saules dienu zemē Talsos.


Talsi – zaļo gadu un sapņu zeme! Atmiņas par to laiku ir balti noberztās, skaidrās kāpnes uz augšējo vēl neizbūvēto mājas stāvu, kur pa jumta lodziņu var saskatīt zvaigznes!… Talsi! Mīļa jauko, seno dienu pasaule, kad visi bijām krietnāki, labāki, tīrāki un patiesāki.

Pēc vidusskolas sākās Rīgas gaitas, vispirms Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā – vietā, kur pēc ilggadējās darbinieces Daces vārdiem «sirds bija piesieta». Tad nedaudz pastrādājusi bibliotēkā, turpināju kāpt zinību kalnā Latvijas Universitātē. Ar vācu valodas un literatūras pasniedzējas diplomu kabatā, trīs gadus izcīnīju sīvas kaujas Rīgas pašas galvenās nomales Bolderājas vidusskolā un gandrīz 40 gadus pelnīju cieto skolotāja maizi savā tehnikumā – tagad Latvijas Kultūras koledžā, visos šīs skolas nosaukuma evolūcijas posmos.”

 

Lai gan grāmatas atvēršanas svētki jau tikuši krāšņi nosvinēti pagājušā gada nogalē Talsos, kur vairāk tika stāstīts tieši par Mudītes Tauriņas bērnības un jaunības laiku, kas saistās ar Talsiem un Kurzemi, šoreiz, tiekoties ar autori Rīgā, atvērsim grāmatu vēlreiz un runāsim par notikumiem un cilvēkiem, kas saista Mudīti Tauriņu ar Rīgu, un īpaši ar Latvijas Universitāti un Latvijas Kultūras koledžu.  

 

Laipni aicinām uz pasākumu gan Mudītes Tauriņas paziņas un draugus, gan arī vienkārši interesentus, kuri vēlas paklausīties autores interesanto dzīves stāstu.