Izstādē būs redzama daļa no Latvijas Nacionālā kultūras centra un Ērgļu Mākslas un mūzikas skolas rīkotā bērnu un jauniešu vizuālo darbu konkursa labākajiem darbiem. Konkursa uzdevums bija ilustrēt kādu R.Blaumaņa darbu.

 

No 14. līdz 16. martam Eiropas Savienības mājā risinās starptautiska zinātniska konference “Rūdolfs Blaumanis un 19./20.gs. mijas kultūras revolūcija Eiropā. Proza, drāma un teātris tekstā un kontekstā”. Izstāde konferences dalībniekiem – akadēmiskās vides pārstāvjiem – un citiem interesentiem piedāvā šodienas skolēna citādo skatījumu uz pazīstamā klasiķa darbiem.

 

Visi konkursa “Blaumaņa brīnumzālītes” laureātu darbi vienkopus būs skatāmi pēc mēneša – no 12. aprīļa rakstnieka dzimtajā pusē – Ērgļos. Tur norisināsies bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursa noslēguma pasākums un laureātu apbalvošana.

 

Plānots, ka šā gada laikā konkursa “Blaumaņa brīnumzālītes” rezultātā tapusī izstāde viesosies vairākās Latvijas bibliotēkās, izglītības iestādēs un muzejos, kuros 2013. gadā notiek R.Blaumaņa 150. gadadienai veltīti pasākumi.

 

Rūdolfa Blaumaņa (1863-1908), latviešu dramaturga, prozaiķa, 150. gadadiena tiek atzīmēta 2013. gada 1. janvārī. Atzīmējot šo notikumu, Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Ērgļu Mākslas un mūzikas skola sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, R.Blaumaņa memoriālo muzeju “Braki” un Ērgļu novada pašvaldību gada sākumā izsludināja bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursu “Blaumaņa brīnumzālītes”. R.Blaumaņa 150. gadadiena ir iekļauta arī UNESCO svinamo dienu kalendārā 2012.-2013. gadam.

 

Izstāde “Blaumaņa brīnumzālītes” apskatāma līdz 26. martam Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 2.stāvā.

 

Plašāka informācija par konkursa laureātiem