2011. gada 22. septembrī plkst. 16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Jaunieguvumu lasītavā (Rīgā, K.Barona ielā 14, 4.stāvā) tiks svinēti dzejnieces Rasmas Urtānes jaunākā dzejoļu krājuma “Kastaņu sniegs” atvēršanas svētki.

 

Grāmatas autore par jauno dzejoļu krājumu raksta: “Kastaņa ziedēja pie loga manā bērnības mājā Ludzas rajona Mežvidu ciema Annas muižā. Milzīgā koka zari stiepās pāri mājas jumtam. Ar māsu un brāli mēs tajos rotaļājāmies. Man vienmēr patīk kastaņu ziedēšanas laiks, nobirušo ziedu paklājs un rudenī – zaļo ezīšu pāršķeltajās pusītēs maza brūna, gluda kastaņbērniņa atvēršanās. Pavasaris un rudens ir laiks, kad rakstās dzeja. Dzejoļa “Kastaņu sniegs” virsraksts ir pārtapis arī par grāmatas virsrakstu.”

 

Rasma Urtāne, (1956) jau 12 gadus Latvijas Lauksaimniecības universitātē pasniedz lietvedību un vadzinības. Kā vadošais speciālists lietvedības jomā ir četru grāmatu un daudzu mācību materiālu, kā arī vairāk kā 60 publikāciju autore. Paralēli raksta dzeju. Krājumiem “Kā smaržo zeme” (1998) un “Pērkones ziedā” (2006) šogad pievienojas dzejoļu krājums “Kastaņu sniegs”, kas ir jubilejas gada krājums. Grāmatu klajā laidusi Jelgavas Latviešu biedrība. Rasma Urtāne ir vairāk kā 10 Rēzeknes almanahu līdzautore. Grāmatas par V.E. Bīskapa  Antona Justa dzīvesgājumu “Ceturtā zvaigzne autore. Rasma Urtāne vada dzejnieku klubu Jelgavā “Pieskāriens” un ir dzejnieku kopkrājuma “Zemgales vācelīte” iniciatore un ikgadēja sagatavotāja. Muzicē savam un draugu priekam. Piecu bērnu māte.

 

Rudenīgajā kastaņu laikā laipni gaidīts ikviens uz tikšanos ar dzejnieci Rasmu Urtāni Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, atverot dzejoļu krājumu “Kastaņu sniegs”.

 

 

Papildu informācija:   
Rasma Urtāne     
Tālr.: 29544388       

 

Ilze Egle

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr.: 67365255; 29274845

www.lnb.lv