Šie un daudzi citi bērnu iemīļoti tēli ir pārtapuši par leļļu filmu varoņiem. Tie aizvien rada interesi gan vēlreiz pārlasīt grāmatas, gan izraisa skatītāju interesi tieši par filmu veidošanas procesu. Piedalīšanās radošajā leļļu animācijas darbnīcā “Kraukšķīša draugi” būtu lielisks, bērniem aizraujošs un interesants veids, kā to darīt un saprast , cik būtiski grāmatu pasaule  ietekmē dažādus mākslas un kultūras veidus.

Radošajā darbnīcā režisore Dace Rīdūze un citi studijas “Animācijas Brigāde” mākslinieki iepazīstinās bērnus ar aizraujošo filmu tapšanas pasauli. Bērniem būs iespēja skatīties filmas, aplūkot lelles, kas tajās darbojas, saprast kā top filmas scenārijs, skices, lelles, dekorācijas, kā tā tiek filmēta un ieskaņota.

Katrs pats varēs izmēģināt gan veidot leļļu kustības un ieraudzīt to uz ekrāna, gan no plastilīna veidot savus filmu varoņus! Kraukšķītis un viņa draugi aicina ciemoties 2h garās nodarbībās tieši sākumskolas vecuma bērnus.

Aicinām pieteikties Latvijas bērnu bibliotēkas, kas vēlētos piedalīties šajā projektā un ar iespējamo VKKF atbalstu iepriecināt bērnus visos Latvijas novados! Vēl ir iespēja pieteikties uz nodarbībām š.g. maijā un jūnijā, kā arī ieplānot pasākumus rudenī!

Interesentus lūdzam pieteikties studijā “Animācijas Brigāde”.
E-pasts : dace.riduze@inbox.lv, ab.studija@apollo.lv
Tālr.: 29417537