Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece informēja, ka jaunajā mājaslapā pieejams plašs e-pakalpojumu klāsts – Bauskas novada uzņēmumu katalogs, pašvaldības investīciju objektu karte, operatīvās rīcības dienesta karte, kurā iedzīvotāji var atzīmēt bedres, bojātus soliņus un citas problēmas, savukārt pašvaldības darbinieki spēs operatīvāk tās risināt.

Novada viesus priecēs jaunā “Tūrisma” sadaļa. Līdztekus plašai informācijai par tūrisma iespējām Bauskas novadā un kaimiņu novados pieejami jaunumi – maršrutu plānotājs, 360 grādu leņķa attēlu virtuālā tūre.

“Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, izmantot mājaslapas sniegtās iespējas un līdzdarboties lapas satura un novada ikdienas veidošanā. Mājaslapas lietotājiem būs iespēja pašvaldības darbiniekiem uzdot sev interesējošos jautājumus, apmainīties ar viedokļiem forumā, komentēt aktuālos jautājumus, piedalīties aptaujās,” pauda Podniece.

Jaunajā pašvaldības mājaslapā ir atrodama daudz plašāka informācija par uzņēmējdarbību Bauskas novadā – iespēja izmantot uzņēmējdarbības katalogu, uzzināt par Bauskas novadā saražoto sadaļā “Ražots Bauskas novadā”, kur atrodama informācija ne tikai par uzņēmumiem, bet arī novada mājražotājiem un amatniekiem.

Sadaļā “Uzņēmējdarbība” atrodama informācija par biznesa atbalsta institūcijām un pašvaldības atbalstu uzņēmējiem, kā arī noderīgas saites.

Mājaslapa būs pieejama trīs svešvalodās – angļu, krievu un lietuviešu. Tāpat turpmāk par aktuālo Bauskas novadā varēs uzzināt arī, aplūkojot pašvaldības mājaslapas mobilo versiju.

Mājaslapa patlaban pakāpeniski tiek pilnveidota un papildināta ar informāciju.

Bauskas novada pašvaldības mājaslapas izstrāde finansēta Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā “Uzņēmējdarbības atbalsta bibliotēku pārrobežu sadarbības tīkla izveidošana”.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, Bauskas novada pašvaldības iepirkumā par mājaslapas izstrādi deviņu pretendentu konkursā 2013. gada decembrī uzvarējusi SIA “RATE Business Solutions” no Ķeguma ar 12 950 latu (18 426 eiro) līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šā iepirkuma gaitā pretendents SIA “CDI” atteicies parakstīt līgumu, bet pretendenta SIA “ABC idea” piedāvājums noraidīts kā neatbilstošs nolikuma prasībām.

Latvijas-Lietuvas sadarbības projektu “Uzņēmējdarbības atbalsta bibliotēku pārrobežu sadarbības tīkla izveidošana” īsteno Bauskas un Rundāles novada pašvaldības Latvijā, Biržu, Pasvales un Pakrojas rajona pašvaldības Lietuvā, kā arī uzņēmēju klubs “Bauska 97”.

Projekta galvenās aktivitātes ir – kopīgas uzņēmējdarbības atbalsta bibliotēku pārrobežu sadarbības stratēģijas izstrāde, pašvaldību mājaslapu pilnveidošana, e-pakalpojumu ieviešana, vienas pieturas aģentūru (“one-stop-shop”) izveidošana pašvaldībās un bibliotēkās, vienas pieturas aģentūru un bibliotēku darbinieku apmācības, pieredzes apmaiņas braucieni un izstādes uzņēmējiem.

Tāpat starp projekta galvenajām aktivitātēm ir kopīgas uzņēmēju nedēļas organizēšana ar tematiskiem pasākumiem bibliotēkās, biznesa ideju konkurss un vasaras nometne jauniešiem, tehnisko projektu izstrāde jaunu bibliotēku būvniecībai Bauskā un Biržos, bibliotēkas rekonstrukcija Pasvalē, Rītausmu, Pasvales un Pakrojas bibliotēku renovācija, aprīkojuma un biznesa literatūras pilnveidošana bibliotēkās.

Projekta kopējais budžets ir 829 394 eiro.

Projekta gaitā iecerēts uzlabot pašvaldības pakalpojumu pieejamību, pilnveidot agrākā Bauskas rajona IT infrastruktūru, veikt tehniskā projekta izstrādi bibliotēkas būvniecībai Bauskā, veicināt uzņēmējdarbību un attīstīt sadarbību starp kaimiņu pašvaldībām Latvijā un Lietuvā.