Žurnāla vietnē www.terra.lu.lv paralēli plašiem pārskata rakstiem regulāri var iepazīties ar jaunākajiem zinātnes atklājumiem gan Latvijā, gan visā pasaulē. Tur atrodams interaktīvais IQ tests, joki par zinātni, speciāli atlasītie audio, video un foto materiāli u.c.

2000.gada septembrī iznāca Latvijas Universitātes populārzinātniskā žurnāla “Terra” pirmais numurs. Tā izdošanas iniciatori bija Latvijas Universitātes pasniedzējs Vitolds Grabovskis, apgāda “Lielvārds” vadītājs Aivars Gribusts un vēlākais žurnāla galvenais redaktors Ilgonis Vilks. Desmit gadu laikā ar devīzi “saistoši par dabaszinātnēm un tehnoloģijām” tapa 68 žurnāla numuri, kas nāca klajā vidēji reizi divos mēnešos. Ja vienu uz otra sakrautu visus žurnāla eksemplārus, grēda būtu divas reizes augstāka par Gaiziņu, skaitot no jūras līmeņa.

Žurnāls tapa sadarbībā ar vairākiem izdevējiem, bet visilgstošāk – kopā ar apgādu “Mācību grāmata”, kuru pārstāv Gunta Kuzmane un Jānis Kuzmanis. “Terrai” izveidojās stabils lasītāju loks, no kuriem liela daļa bija vecāko klašu skolēni un studenti, kā arī skolotāji, daļa no tiem lasīja žurnālu jau kopš pirmā numura.

Vairāk nekā 100 “Terras” autoru pulkā ir Latvijas zinātnieki, pasniedzēji, skolotāji, studenti un citi speciālisti, kas atspoguļoja zinātnes norises Latvijā un pasaulē, regulāri rakstīja par aktuāliem atklājumiem, sniedza analītiskus vispārinājumus. Lielu darbu žurnāla satura veidošanā ieguldīja redkolēģija, tās ilggadējie darbinieki ir Vitolds Grabovskis, Līga Grīnberga, Ingrīda Jansone-Henkuzene, Jānis Jaunbergs, Jānis Kleperis, Agra Lipsberga, Valdis Segliņš un galvenais redaktors Ilgonis Vilks.

Pagājuši desmit gadi un mūsu dzīvē daudz kas ir mainījies. Pasaules tendence ir tāda, ka materiāli par zinātni vispasaules tīmeklī kļūst daudzveidīgāki, personalizētāki, pieejami uzreiz pēc notikuma. Tiesa, latviešu valodā šādu materiālu ir par maz. Lai sasniegtu plašāku lasītāju loku nekā līdz šim, un piedāvātu daudzpusīgu saturu par zinātni latviešu valodā, “Terras” veidotāji nolēma pāriet uz publicēšanos vispasaules tīmeklī.

No 2011.gada sākuma elektroniskais žurnāls “Terra 2.0” lasāms interneta vietnē www.terra.lu.lv, kur paralēli plašiem pārskata rakstiem regulāri var iepazīties ar jaunākajiem zinātnes atklājumiem gan Latvijā, gan visā pasaulē. Ievietotas saites uz interneta populārzinātniskās informācijas avotiem – portāliem, žurnālu interneta vietnēm, Vikipēdiju. Daļai lasītāju noteikti patiks interaktīvais IQ tests, Nūģu tests, joki par zinātni, speciāli atlasītie audio, video un foto materiāli. Ar agrāk iznākušajiem žurnālu satura rādītājiem un atsevišķiem rakstiem var iepazīties sadaļā “Arhīvs”.