Veidosim virtuālo izstāžu ciklu “Pirmais Latvijā – Jelgavā” ar mērķi parādīt un popularizēt bibliotēkās pieejamos izdevumus, grāmatas, rakstus, digitalizētos izdevumus, kā arī uzticamus tiešsaistes resursus. Vārda “virtuāls” skaidrojums pēc svešvārdu vārdnīcas ir “tāds, kas var parādīties vai kam noteiktos apstākļos jāparādās”. Virtuālajās izstādēs varēs izlasīt rakstu, pat visu grāmatu, žurnālu vai avīzi, ja tie ir digitalizēti, apskatīt attēlu, atvērt saiti ar plašāku informāciju vai avotu sarakstu.

Pirmā virtuālā izstāde jau ir apskatāma, un to var atvērt no www.jzb.lv sākumlapas. Izstāde veltīta “Latviešu Avīzēm”, pirmajam laikrakstam latviešu valodā, kurš iznāca tieši Jelgavā. Varam izlasīt vairākus vēsturnieku rakstus par šo tematu, tiešsaistē atvērt vēlamo avīzes numuru, uzzināt, kas bija 21. gadsimta “Latviešu Avīzes” vai iegūt informācijas avotu sarakstu tālākai izpētei.

Par pārējo izstāžu tematiem sekojiet informācijai, mēs vēlētos saņemt arī lasītāju viedokli un ierosinājumus turpmākajām izstādēm.