Šogad “Muzeju nakts” laikā būs atvērtas piecas LU muzeja filiāles dažādās Rīgas vietās. LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 varēs iepazīties ar cilvēku radošajiem un zinātniskajiem meklējumiem 13 fakultāšu prezentācijās, darbnīcās un izrādēs, kā arī apskatīt arī vēsturisko 19. gadsimta studentu karceri jeb cietumu. Ja Rainis ieslodzījumā tulkoja J.V. Gētes darbu “Fausts”, tad tajā pašā laikā studentu karcera gūstekņi izpaudās ne mazāk radoši, par ko varēs pārliecināties ikviens tā apmeklētājs.

Pēc tam, kad būs apskatīta LU galvenā ēka, visi aicināti doties uz netālo LU Bioloģijas fakultātes ēku Kronvalda bulvārī 4, kur LU Botānikas muzejā ikviens varēs iepazīt Raiņa stilizēto pavasari un uzzināt vairāk par tēmu “Rainis un herbārijs”. Raiņa herbārijs un lapu, augu un ziedu vākšana un žāvēšana starp grāmatu lapām ir pārsteigums daudziem viņa daiļrades cienītājiem, tomēr pats Rainis raksta: “Ierīkoju sev pavasara herbāriju, stilizētu pavasari”. Tāpat “Muzeju nakts” laikā apskatei būs pieejams arī LU Zooloģijas muzejs, kas atrodas tajā pašā ēkā. Pārdaugavā, LU Cilvēka patoloģijas muzejā O. Vācieša ielā 4 tiks stāstīts par populārākajām Raiņa un Aspazijas laika slimībām un kā cilvēkiem izdevās tās pārvar.

Tie, kam tuvāk Anniņmuiža, varēs doties uz LU Pedagoģijas muzeju Jūrmalas gatvē 76, kur Muzeju naktī plašāk tiks pastāstīts par Raiņa kā izglītības ministra darbību un sadarbībā ar LU Bibliotēku atklāta izstāde “Rainis izglītībai”.

Savukārt pēc pusnakts visi Muzeju nakts apmeklētāji laipni aicināti uz mūzikas klubu NABAKLAB Z.A. Meierovica bulvārī 12, kur varēs baudīt dažādas mītiskas un melodiskas mākslinieku un Radio NABA instruktoru spēles un saspēles pasākumā “Mītu nakts”.

Muzeju nakts pasākumus Latvijas Universitātē rīko LU Studentu padome sadarbībā ar LU Zinātņu un tehnikas vēstures muzeju, LU radio Naba (LR 6 kanāls) un mūzikas klubu Nabaklab. Pasākuma norisi atbalsta Dailes teātris.

Vairāk informācijas

 
Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 19 institūtos strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Šobrīd Torņakalnā top LU Akadēmiskais centrs – Baltijā modernākais augstākās izglītības un zinātnes komplekss, kurā tiks izvietotas fakultātes, zinātņu centri un ar zinātni un studijām saistīta infrastruktūra.