Lielākā daļa LMT klientu apkalpošanas centru atrodas cilvēku iecienītos tirdzniecības centros, Rīgā tie ir, piemēram, “Alfa”, “Origo”, “Spice” un citi, Latvijas reģionos – “Tobago” Ventspilī, “Solo” Daugavpilī, “Vivo” Jelgavā, “Valleta” Valmierā, “Ostmala” Liepājā un citās Latvijas pilsētās.

 

Mobilais kods ir rīks, ar kura palīdzību lietotāji var autentificēties, izmantojot mobilo telefonu, līdzīgi kā tas šobrīd ir iespējams ar kodu kalkulatoru vai kodu karšu palīdzību interneta bankās vai citās interneta vietnēs. Portāls www.eparaksts.lv ir pirmā publiski pieejamā vietne, kurā var izmantot Mobilo kodu, tāpat tas ir izmantojams LMT klientu apkalpošanas vietnē manslmt.lv.

 

Mobilā koda saņemšana un izmantošana ir bez maksas. Ar derīgu pasi vai eID jādodas uz kādu no 45 LMT klientu apkalpošanas centriem visā Latvijā (pilns saraksts šeit) un jāslēdz līgums par šī pakalpojuma lietošanu. Svarīgi, ka Mobilais kods pieejams visu mobilo sakaru operatoru klientiem, līdz ar to nav nepieciešams mainīt esošo operatoru. Lai uzsāktu eParaksta lietošanu, pēc Mobilā koda saņemšanas lietotājam jādodas uz portālu www.eparaksts.lv.

 

Papildus iespējai virtuālajam eParakstam klātienē pieteikties LMT klientu apkalpošanas centros, galvaspilsētā to vēl aizvien varēs izdarīt arī ierastajās vietās – Latvijas Universitātes Studentu servisā, “IZZI” un “Unicredit Leasing” klientu apkalpošanas centros. eParaksta viedkaršu un eID karšu saņemšanas kārtība paliek nemainīga.

 

Virtuālais eParaksts ir drošs elektroniskais paraksts, ko nodrošina Latvijā vienīgais uzticamais sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” un kura lietošana – dokumentu parakstīšana, parakstītu dokumentu pārbaude – notiek interneta vidē portālā www.eparaksts.lv .