Darbus dzejā vērtēja žūrijas komisija – Austra Gaigala, Aivars Eipurs, Ronalds Briedis, darbus prozā vertēja žūrijas komisija – Ilze Jansone, Ieva Melgalvem, Sandra Ratniece. Darbi tika vērtēti trīs vecuma grupās: līdz 15.g.; 16.-18.g. un 19. – 21.g.

Dzejā 1. vietu ieguva Gints Dreimanis no Rīgas vecuma grupā 16. – 18..g., Ance Kristāla no Rīgas vecuma grupā 19. – 21. g. 1. v. dzejā vecuma grupā līdz 15.g. netika piešķirta.

Prozā 1. vietu vecuma grupā līdz 15.g. ieguva Elisa Kivi no Jūrmalas un Andrejs Vīksna no Liepājas vecuma grupā 19. – 21.g. 1. v. prozā vecuma grupā no 16. – 18.g. netika piešķirta.

Visu godalgoto “Aicinājums 2014” vārdi:

Dzejā vecuma grupā līdz 15.g. darbi netika iesniegti. Vecuma grupā no 16. – 18.g. 1. vieta tika pieškirta Gintam Dreimanim no Rīgas, 2. v. – Ditai Vīksnai (Vaslmiera) un 3. v. – Kristiānai Šukstai (Rīga). Veicināšanas balva tika piešķirta Annai Aleksejevai (Rīga). Vecuma grupā no 19. – 21. g. 1. vieta tika piešķirta Ancei Kristālai no Rīgas, 2v.. – Annai Belkovskai (Rīga), 3. v. – Lotei Lārmanei (Vidzemes Augstskola). Veicināšanas balva tika piešķirta Sabīnei Krūklei (Rīga).

Prozā vecuma grupā līdz 15.g. 1. vieta tika piešķirta Elisai Kivi no Jūrmalas, 2.v. Sendijai Kurzemniecei (Valmiera), 3.v. – žūrija nepiešķīra. Žūrija piešķīra 2 Veicināšanas balvas: Kristiānai Ziņģei (Saldus) un Dedzei Dagnijai Miķelsonei (Rīga).Vecuna grupā no 16. – 18.g. 1. Vietu žūrija nepiešķīra, 2.v. dalīja Alise Redviņa (Ventspils) un Kārlis Auce (Rīga), un 3.v. piešķīra Kristiānai Šukstai (Rīga). Veicināšanas balva tika piešķirta Ditai Vīksnai (Valmiera). Vecuma grupā 19. – 21.g. 1. vieta tika pieskirta Andrejam Vīksnam (Rīga), 2. V.- Elīzai Lasmanei (Rīga), 3. v. – Lotei Lārmanei.

Veicināšanas balva dramaturģijā tika piešķirta Dinijai Jemeļjanovai.

Kā katru gadu, arī šovasar autoriem vecumā no 16 līdz 21 gadam būs iespēja piedalīties LR Kultūras ministrijas atbalstītajā vasaras jauniešu literārajā radošajā seminārā “Aicinājums”, ko šogad atklās 27. jūlijā Sējas novada “Lankās”. Radošo semināru kurēs literāte Sandra Ratniece.

Konkursa uzvarētāji un Aicinājuma dalībnieki tiek gaidīti 20. maijā plkst. 14.00 Latvijas Rakstnieku savienībā (Rīgā, Lāčplēša iela 48/50 – 12 (otrajā stāvā), kur noritēs apbalvošanas ceremonija.

Konkursa patrons ir ex prezidents Guntis Ulmanis.

Šogad pirmo reizi tiks pasniegtas divas konkursa patrona balvas prozā un dzejā. Konkursa patrona balvu ieguvēji tiks nosaukti tikai apbalvošanas dienā, 20.maijā.

Konkursa patrona balva ir no oša virpotas patronas 47 cm augstumā, koka patrona balvu autori ir koktēlnieki brāļi Aigars un Ivars Rūrāni.

Konkursu ar dāvanām uzvarētājiem atkārtoti atbalsta Dailes teātris, Skaisto Skatu aģentūra, piešķirot biļetes uz izrādi un ceļojumus divām personām attiecīgi, kā arī Andželika Silta, dāvinot vitamīniem bagātus lauku gardumus no bioloģiskās saimniecības – krāsainus kāpostus, pēc īpašām receptēm gatavotus tomātus ar citroniem utm.

Balvu fondā ir arī grāmatu izdevniecības “Zvaigzne ABC”, “Mansards”, “Pētergailis”, “Neputns” “Dienas Grāmatu” dāvanas.

Izziņai:
Skolēnu literāro darbu konkurss aizsācies jau pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados.
Līdz 2013.g. konkursa kurators bija Dainis Grīnvalds, dramaturgs.
Ar 2013.g. konkursa kuratore ir Sandra Ratniece, literāte, lektore.
2013. g. Guntis Ulmanis kļuva par konkursa patronu.
2014.g. tiek iedibināta konkursa patrona balva.

G. Ulmanis uzskata, ka ir svarīgi palielināt interesi par latviešu literatūru, popularizēt un izplatīt latviešu literatūras mantojumu un tā tulkošanu, apzināt un virzīt jaunus talantus, kā arī veicināt integrāciju ES valstu kultūras kontekstā. Latvijai tās valoda, literatūra kļūst arvien būtiskāks un nozīmīgāks faktors tās atšķirīguma, vienreizīguma un sevišķuma izpausmes veids un konkurss ir viena no aktivitātēm, kas palīdz realizēt šo programmu.