Pasaules zinātnes bibliotēka studentiem, pētniekiem, universitāšu akadēmiskajam personālam u.c. interesentiem piedāvā 1000 dažādu vienību dzīvības un eksaktajās zinātnēs – tekstus un e-grāmatas, attēlus, video, interaktīvus materiālus un digitālus rīkus, audio u.c.

Pasaules zinātnes bibliotēka ir vairāk nekā tradicionāla krātuve. Tā ir dinamisks resurss, kas dod iespēju tā lietotājiem sadarboties ar citiem, personalizēt savu mācīšanās pieredzi, izaicināt un uzdot jautājumus. Zinātnes bibliotēka ir vieta, kur dalīties ar zināšanām un mācīties pētīt.

Pasaules zinātnes bibliotēka
tika izveidota ar misiju nodrošināt vienlīdzīgu pieeju zinātnes izglītībai neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas, rases, dzimtes vai ekonomiskās situācijas. Tai jāveicina pētniecisku garu zinātnes izglītībā, vienojot sabiedrības un pārvarot ģeogrāfiskās robežas.

Pasaules zinātnes dienu mieram un attīstībai pēc UNESCO iniciatīvas 10. novembrī atzīmē kopš 2001. gada ar mērķi atgādināt dalībvalstīm par to atbildību pārdomātas zinātnes attīstības veicināšanā un nepieciešamā atbalsta nodrošināšanā zinātnes attīstībai. UNESCO izceļ nepieciešamību novērtēt un sekmēt zinātnieku savstarpējo sadarbību, zinātnieku starpdisciplināro sadarbību un zinātnes rezultātu pārnesi uz politikas veidošanu un ekonomiku.