Pasākumā fotomākslinieks Gunārs Janaitis stāstīs par saskarsmi ar dzejnieci, pārdomās par Veltas Tomas darbiem un raksturu dalīsies dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, kuru Toma bija izraudzījusies par savu garīgo krustmeitu, un literatūrzinātnieks Valters Nollendorfs.

 

Kā daudzi Latvijas inteliģences pārstāvji Velta Toma 1944. gadā devās trimdā uz Vāciju, no kurienes 1948. gada beigās pārcēlās uz Kanādu. Dzejnieces spilgtā personība, darbība, garīgi saistot Latvijas un trimdas latviešus, lielā interese par notikumiem Latvijā parādās fotogrāfijās, vēstulēs, skaņu ierakstos un rokrakstos, ar kuriem varēs iepazīties sarīkojumā.

 

Pasākumu vadīs Maija Kalniņa un Inga Surgunte, RMM.

 

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Kas muzejam vēderā?. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.