2013. gada 9. decembrī plkst. 17.00 Cēsu Pieaugušo izglītība centra zālē (Cēsīs, Raunas ielā 4) laipni aicināti visi, kurus interesē ceļojumi, stāsti par tālām un eksotiskām zemēm. Pasākumā “Dienvidamerikas odiseja” par ceļojumu piedzīvojumiem, vēl nepublicēto grāmatu stāstīs un bildes rādīs pasaules apceļotājs Pēteris Strubergs.

Pēteris Strubergs

“Pēteris Strubergs dzimis – Rīgā, Pārdaugavā, 1945. gada 6. martā. Pareizticīgais latvietis. Skolas laikā nodarbojies ar vieglatlētiku un boksu. Beidzis Rīgas 51. vakara maiņu vidusskolu un Rīgas Politehniskā institūta elektroenerģētikas fakultāti. Strādājis Latvijas enerģētikas un elektrifikācijas pārvaldē, sporta biedrībā “Daugava”, Latvijas Olimpiskajā komitejā, savienībā “Latvijas ceļš” un Latvijas Hipotēku un zemes bankā. Piedalījies Rīgas HES un Rīgas TEC-2 celtniecībā un Latvijas Olimpiskās komitejas darba atjaunošanā. Palīdzējis organizēt Latvijas sportistu delegāciju braucienus uz Albervilas un Barselonas Olimpiskajām spēlēm, kā arī SOK prezidenta H.A.Samaranča uzņemšanu Rīgā. Darbojies Latvijas Tautas frontē un 1991. gada barikāžu dienās Doma laukumā apsargājis Radio māju.

Rakstījis dzejoļus, humoreskas un ceļojumu aprakstus. Publicējies “Asajā slotā”, “Dadzī”, “Zvaigznē”, “Mājas viesī” un citos preses izdevumos.”

Informācija no grāmatas “Latvijas leģendas: Par cilvēkiem, kas dara Latviju labāku” (2011)

 

Izdotas 6 Pētera Struberga grāmatas:
“Ceļojumu mozaīka” (Austrālija, Indoķīna) (2006),
“Sapņu zeme Austrālija” (2008),
“Trīs pērles Āzijas kaklarotā” (2009),
“Tuvie Austrumi” (2011),
“Ceļojumu mozaīka” (Venecuēla, Ķīna) (2011),
“Āfrika” (2011)