Bērni bibliotēkā ieradās ar saviem vecākiem, vecvecākiem, lielajiem brāļiem vai māsām, lai kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas studenti – topošo aktrisi Anci Kelpšu – iegrimtu pasaku valstībā.

Pirms pasaku lasīšanas mazie apmeklētāji iestiprinājās ar siltu tēju un gardumiem, tikmēr viņu pavadītāji varēja aplūkot jauno grāmatu “Pasaku dziedinošais spēks”. Pēc uzkodām bērni sasēdās uz spilveniem, lai nodotos brīnumainiem stāstiem Ances izpildījumā. Pēc katras pasakas bērni dalījās iespaidos un izteica vērtējumus par dzirdētajiem stāstiem, tēliem un notikumiem.

Kad pasaku lasīšana bija beigusies, bērniem tika dots uzdevums – uzzīmēt kādu no dzirdētajiem stāstiem, lai vēlāk no zīmējumiem izveidotu izstādi. Mazie klausītāji ar prieku ķērās pie krāsainiem zīmuļiem, lai pasaku tēlus atainotu uz papīra. Savukārt bērnu pavadoņiem tikmēr tika izdalītas anketas ar jautājumiem par pasakām, no kurām trīs izlozētie autori saņēma pasaku grāmatas.

Bibliotēkā vecāki ar bērniem pārlūkoja grāmatu plauktus, lai atrastu piemērotu pasaku krājumu lasīšanai arī mājās. Tā darīja arī piecgadīgās Kristiānas tētis Kristaps, kurš pastāstīja, ka kopā ar meitu izpētot, kuras grāmatas mājās jau ir, bet kuras – nav. Kristaps arī norādīja, ka pasaku lasīšana patiesībā ir ļoti būtisks bērnu un vecāku kopā pavadīts laiks un to ne ar ko nevar aizstāt. Viņš pats saviem bērniem pasakas cenšoties lasīt katru vakaru.