Katru gadu pasaulē tiek sarakstīts tūkstošiem grāmatu. Vairāki simti no tām ir patiesi talantīgas. Tomēr tikai dažas kļūst iemīļotas un populāras. Vai tā ir slikta reklāma? Nemākulīgs menedžments? Varbūt tas ir vienkārši liktenis. Bet vai mēs varam to mainīt?

 

Konferencē pieredzē dalīties aicināti eksperti Guy Fontaine (Francija), Georgi Gill (Lielbritānija), Paulo Ferreira (Portugāle), Lena Pasternak (Zviedrija),  kā arī Latvijas grāmatniecības jomas profesionāļi – Andris Vilks (Nacionālā bibliotēka), Astra Pumpura (Ventspils bibliotēka), Renāte Punka (Jāņa Rozes apgāds, Latvijas grāmatizdevēju asociācija), Evija Veide (izdevniecība “Lauku Avīze”). Konferences pirmā diena  notiks Ventspils Augstskolā. 

 

Konferences otrajā dienā Pārventas bibliotēkā, turpinot aizsākto problemātiku, Ventspils Augstskolas studenti un pētnieki ar moto “Ventspilī atrastais vārds” diskutēs par citām iespējām, kā tuvoties vārdam: caur jaunajām tehnoloģijām, caur tulkošanu, caur mūziku. Diskusiju vadīs VeA asociētā profesore Astra Skrābane.

Konferences darba valodas ir latviešu, angļu un franču. Aicināti visi interesenti.

Konference “Ventspils paralēle”, kuru organizē Ventspils bibliotēka un Ventspils Augstskola kopā ar sadarbības partneriem, notiek reizi divos gados. Pirmā konference “Ventspils paralēle” norisinājās 2006.gadā un bija veltīta izcilajiem dzejniekiem Fricim  Dziesmam un Jurim Kronbergam.