2015.gadā žūrijā un lasīšanas maratonā ir piedalījušies 18963 lasītāji no Latvijas un 40 latviešu diasporas centriem pasaulē, rosinot lasīt prieku 680 bibliotēkās un skolās.

 

Ogres Centrālā bibliotēka bija pirmajā bibliotēku desmitniekā ar vislielāko žūrijas dalībnieku skaitu. Visi vērtētāji tika iedalīti vecuma grupās 5+, 9+, 11+, 15+ un vecāku žūrija. Katrai grupai bija jāizlasa 6 grāmatas un jādod tām savs vērtējums.

 

Visaktīvākie vērtētāji Ogres Centrālajā bibliotēkā 2015.gadā bija pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” audzēkņi un Ogres 1.vidusskolas 2.c  un 4.c klase.

 

Paldies ekspertiem, kuri lasīja un vērtēja grāmatas, visiem Ogres 1.vidusskolas, Ogres sākumskolas, Ogres Valsts ģimnāzijas, Ogres reģiona skolu, kā arī citu mācību iestāžu audzēkņiem, vecākiem un skolotājiem, kuri mīl lasīt un zina – lasot iegūtais paliks kopā ar mums vienmēr.

 

“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015” laureāti

Vecuma grupā 5+

1. vieta  tulkotājai Laurai Romanovskai un izdevniecībai “Lauku Avīze” par Tjerī Roberešta grāmatu “Vilks, kurš izvēlās no grāmatas”;

2. vieta tulkotājai Dainai Grūbei un apgādam “Zvaigzne ABC” par Pijas Lindenbaumas grāmatas “Brigita un brāļi aļņi” tulkojumu;

3. vieta  rakstniekam un māksliniekam Mārtiņam Zutim un izdevniecībai “Liels un mazs” par grāmatu “Nenotikušais atklājums”.

Vecuma grupā 9+
1. vieta  tulkotājai Mudīte Treimanei un apgādam “Zvaigzne ABC” par Rūses Lāgerkrancas grāmatu “Mana laimīgā dzīve”;

2. vieta  tulkotājai Ingrīdai Peldeksei un apgādam “Zvaigzne ABC” par Sinikas Nopolas, Tīnas Nopolas grāmatas “Tā stunda ir situsi, Risto Reperi!” tulkojumu;

3. vieta   rakstniecei Luīzei Pastorei, māksliniecei Elīnai Brasliņai un apgādam “Neputns” par grāmatu “Pazudušais pērtiķis”.

Vecuma grupā 11+
1. vieta tulkotājai Ievai Pudurei un apgādam “Zvaigzne ABC” par Kristīnas Olsones grāmatas “Stikla bērni” tulkojumu;

2. vieta rakstniekam Arno Jundze un izdevniecībai “Zvaigzne ABC” par grāmatu “Kristofers un Ēnu ordenis”;

3. vieta rakstniecei Ievai Samauskai un māksliniecei Elīnai Brasliņai, kā arī izdevniecībai “Pētergailis” par grāmatu “Govs uz bagāžnieka”.

Vecuma grupā 15+
1. vieta  tulkotājai Gunai Asarei un apgādam “J.L.V.” par R. Dž. Palasio grāmatas “Brīnums” tulkojumu;

2. vieta tulkotājai Mārai Poļakovai un apgādam “Jānis Roze” par Volfganga Herndorfa grāmatas “Čiks tulkojumu;

3. vieta rakstniecei Sabīnei Košeļevai un apgādam “Zvaigzne ABC” par grāmatu “Rīga – Maskava”.

Vecāku žūrijā
1.vieta rakstniekam Mārim Bērziņam un apgādam “Dienas Grāmata” par romānu “Svina garša”;

2. vieta tulkotājai Maimai Grīnbergai un apgādam “Mansards” par Rīkas Pulkinenas grāmatas “Patiesība” tulkojumu;

3. vieta rakstniecei Dainai Tabūnai un apgādam “Mansards” par grāmatu “Pirmā reize”.