Šogad Pierīgas reģiona bibliotēkās Bibliotēku nedēļas ietvaros notika vēl Latvijā nebijusi akcija, kuras mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību bibliotēkām un lasīšanai.

 

Zibakciju “Lasīsim kopā!” atbalstīja 14 Pierīgas reģiona publiskās bibliotēkas –
Salaspils novada bibliotēka
Salaspils novada bibliotēkas Dienvidu filiālbibliotēka
Babītes novada pašvaldības bibliotēka
Babītes novada pašvaldības filiālbibliotēka Salas pagastā
Baldones novada bibliotēka
Garkalnes novada bibliotēka
Garkalnes novada Upesciema Tautas bibliotēka
Inčukalna novada bibliotēka
Ķekavas novada Baložu pilsētas bibliotēka
Ķekavas pagasta bibliotēka
Ķekavas novada Katlakalna bibliotēka
Ķekavas novada Daugmales pagasta bibliotēka
Mārupes novada Domes Mazcenas bibliotēka
Siguldas novada Mores pagasta bibliotēka
un 1 skola – Baložu vidusskola, kad darbinieki un lasītāji vienlaicīgi 26. aprīlī no plkst.14.00-14.15 izgāja pie savām bibliotēkām un lasīja grāmatas, tā pievēršot garāmgājēju uzmanību sava novada un pagasta bibliotēkai, lasīšanai un grāmatai kā vērtībai.

Tā kā bibliotēkas tomēr atrodas mazāku vai lielāku ceļu tuvumā, tad īstenais akcijas mērķis bija sasniegts, uzmanību pievērsa gan garāmgājēji, gan auto vadītāji.

 

Pie Salaspils novada bibliotēkas akcijā iesaistījās kupls atbalstītāju pulks gan paši darbinieki, gan patstāvīgie lasītāji, gan skolēni. Visiem rokās karodziņi, uzmanību piesaista arī pie soliņiem piesietie krāsainie baloni.

 

Kā informēja pārējās bibliotēkas, apmeklētāji labprāt atsaucās bibliotēku darbinieku aicinājumam iziet no telpām un saules pielietajā dienā vienoties kopīgā lasīšanā. Lasīts tika gan sēžot zālītē, gan pie strūklakas, gan uz soliem un bibliotēku kāpnēm.

Tās bibliotēkas, kuras atrodas skolās ēkā, vai skolas tuvumā, akcijā veiksmīgi iesaistīja skolēnus un skolotājus, piemēram, Mārupes novada Domes Mazcenas bibliotēkai izdevās akcijā iesaistīt pat 40 skolēnus, Baložu pilsētas bibliotēkas darbinieki grāmatas lasīja kopā ar vairāk kā 100 saviem atbalstītājiem, tai skaitā skolēniem, savukārt Inčukalna novada bibliotēka šādā veidā iepazīstināja savus lasītājus ar bibliotēkas jaunieguvumiem. Pie Babītes novada pašvaldības filiālbibliotēkas Salas pagastā bija pat izveidota grāmatu egle, bet Katlakalnā lasīšanas prieku varēja baudīt šūpolēs.

 

Kā atzina akcijas dalībnieki, visiem bija liels prieks par kopābūšanu, mūs lutināja silta un saulaina diena un, jā, lasīt ir stilīgi!

 

Šādu akciju Bibliotēku nedēļas ietvaros vēlamies atkārtot arī nākamgad aprīlī un ceram, ka tad iesaistīsies vēl vairāk bibliotēku. Mūsu nākotnes vīzija – Bibliotēku nedēļas ietvaros visas Latvijas bibliotēkas vienlaicīgi uz 15 minūtēm ar saviem lasītājiem vienojas lielos Lasīšanas svētkos “Lasīsim kopā!”.