Esam priecīgi paziņot, ka bibliotekāru lielākais forums Latvijā piedāvā unikālu iespēju dzirdēt Amerikas bibliotēku asociācijas prezidentes Barbaras Striplingas viedokli par bibliotēku nākotnes perspektīvām, kolēģi no Somijas iepazīstinās ar mobilo bibliotēku darbības rādītājiem, abas dienas būs iespējams izpētīt modernu, funkcionējošu bibliobusu, kurš būs novietots RSU VIP stāvvietā. Pirmās dienas plenārsēdē uzstāsies Uldis Zariņš, LNB Stratēģijas nodaļas vadītājs, būs interesanti dzirdēt vienu no sekmīgākajiem nozares plānošanas dokumentu autoriem, starptautisku informācijas un autortiesību darba grupu dalībnieku. Savukārt Sorosa fonda pārstāve Ieva Morica, kurai pieder vārdi “māksla un kultūra ir kopienu un sociālā kapitāla veidošanas instruments”, iepazīstinās mūs ar pieredzi, ko viņa guvusi pagājušogad organizējot Sociālās uzņēmējdarbības forumu. Pēcpusdienas sesijā LBB aktīvākās sekcijas un reģionālās nodaļas aicinās uz diskusiju visplašākā spektra jautājumos, sākot no pētniecības un bibliotēku zinātniskās darbības līdz izdomas bagātai darbinieku motivēšanai un pakalpojumiem bērnu auditorijai.

 

30. aprīlis kongresā piedāvās ieskatu Tieto Latvia jaunajos produktos bibliotēkām, kā arī mūsu Ziemeļu kolēģu mobilo bibliotēku praksē. Šī diena būs iepriecinoša daudziem konkursu laureātiem, notiks projekta “Bibliotēkas diena dzīvē” aktīvāko un radošāko bibliotēku apbalvošana, ko rīko LBB Jauno speciālistu sekcija. Vislielākais prieks mums visiem būs ieraudzīt savus kolēģus sumināto vidū LNB Atbalsta biedrības organizētā konkursa “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs!” uzvarētāju apbalvošanā. 

 

Divu dienu bibliotekāru forums noslēgsies ar jaunas LBB valdes un priekšsēdētāja vēlēšanām, tādēļ aktīvi izvirziet spējīgus kolēģus darbam valstī lielākās bibliotekāru organizācijas vadībā! To jūs varat izdarīt vienlaicīgi, reģistrējoties konferencei.

 

Reģistrācijas anketa

 

Kongresa programma