Miķelis Bērziņš bija Kurzemes saimnieka vecākais dēls, dzīvojis Īvandes pagasta “Aucenieko, 1941. gadā represēts. Šobrīd “Aucenieku” mājās saimnieko un dzimtas vēsturi kopj Miķeļa Bērziņa trīs radinieki – Kristaps Kalns, Valdis Kalns un Ingus Bērziņš.

 

Grāmatā publicētas 20. gadsimta astoņdesmito gadu sākumā burtnīcās rakstītās Miķeļa Bērziņa atmiņas par bērnību cara Krievijā, dzīves plaukumu neatkarīgajā Latvijā un pārciesto Sibīrijā.

 

“Mēdz sacīt – Dievs atklājas sīkumos un detaļās. Šī Bērziņu un Kalnu dzimtas mantojumā rūpīgi sargātā dienasgrāmata ir vēl viena neatkārtojama un vienlaikus tipiska liecība 20. gadsimta Latvijas un latviešu “personiskās vēstures” cilvēkarhīvā. Tā valdzina ar savu lietišķo tēvzemes prieka un grūto laiku jeb likteņgriežu dokumentāciju un patīkami pārsteidz ar vitālo, zobgalīgo “klejojošā kurzemnieka” humoriņu,” Normunds Naumanis, Diena.

 

Vilnis Kalns – Miķeļa Bērziņa māsasdēls, sava tēvoča veiktos pierakstus pārrakstīja datorrakstā pirms apmēram pieciem gadiem un pirmoreiz plašākam lasītāju lokam tie parādījās Kuldīgas laikrakstā ”Kurzemnieks”, kas šos pierakstus publicēja pusotra gada garumā.”

 

Grāmatā iekļautas arī fotogrāfijas no ģimenes krājuma.

 

Būs iespēja iegādāties grāmatu.

 

Miķeļa Bērziņa grāmatas “Manas dzīves apraksts” atvēršanas svētki notika 6. oktobrī Rīgas grāmatu svētku laikā.