Skatlogos Elizabetes ielā satapsies pagātne ar šodienu. Novada skaistākās vietas varēs novērtēt foto izstādē Skaņaiskalns. Par Mazsalacas vēsturi stāstīs ieskats muzeja unikālajos krājumos. Te būs arheologu atklājumi Sēļu novadā, dzimtas māju un dzimtas koku ekspozīcijas. Par interesantiem cilvēkiem un viņu vaļas priekiem vēstīs Valtera Hirtes kokgriezumi un muzejā rīcībā nonākusī peļu kolekcija.

Izstādē Jaunākās periodikas lasītavā būs skatāmi Mazsalacas mākslas skolas audzēkņu darbi, Tautas lietišķās mākslas studijas Mazsalaca meistaru darinājumi, mākslinieces Birutas Jansones zīmējumi. LNB un Mazsalacas kopizstāde vēstīs par novada vēsturi – publikācijās, izdevumos un fotogrāfijās. Visiem tiem, kas iecerējuši doties uz Mazsalacu, lai visu skatītu savām acīm, noderēs informācija par Mazsalacas novada Kultūras centra vēsturi un kultūras notikumiem, būs pieejamas ziņas par tūrisma objektiem, novada kartes un dažādi izdales materiāli.

Ikviens rīdzinieks, ikviens bijušais novadnieks tiek īpaši gaidīts uz tikšanos ar novada ļaudīm. Sarunā piedalīsies Mazsalacas novada priekšsēdētājs Gunārs Zunda, Kultūras centra direktore Dace Jurka, muzeja darbinieki, mākslinieki un rokdarbnieki, uzņēmēji un deputāti. Apmeklētājus iepriecinās neliels koncerts, kurā muzicēs Austris Grasis, Kārlis Vanags, Dāvis Jurka un meiteņu vokālā grupa Era. Interesenti varēs noskatīties Latvijas televīzijas filmu Mazsalacas stāsti (raidījums Klēts). Vakaram garšu piedos Mazsalacas novada zemnieku sarūpētais cienasts.

Tradīcija ik gadu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sarīkot kāda novada daudzināšanas dienu iet plašumā. Latvijas Nacionālā bibliotēka ir bibliotēka visai Latvijai un novadu dienu tradīcija lieliski to parāda. Vairāku gadu garumā bijušas interesantas tikšanās un pasākumi ar ļaudīm no Sēlijas, Latgales, Kurzemes, Zemgales, suitu un lībiešu novadiem. Nu ir reize godināt vidzemniekus no jauna apliecinot, ka Latvijas vērtība ir tās zeme un cilvēki.

Papildu informācija:

Baiba Prikule

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Izstāžu nodaļa

Tālr.: 67287459